Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Πρώτη στον όμιλο της στο Nations League

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Πρώτη στον...

Ο αγώνας

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου επικράτησε της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-1 στη Ριζούπολη, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο της στο Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου απέδειξε ότι ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον όμιλο της και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση, ζευγαρώνοντας τις νίκες της κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση της στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και άφησε υποσχέσεις.

Η γαλανόλευκη παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στο δεύτερο 45λεπτο, όπου πέτυχε δύο γκολ και θα μπορούσε να σημειώσει άλλα τόσα, σφυροκοπώντας την εστία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Πέλκας με έξυπνη κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 18′ με τον Λέιβερι. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μασούρας έκανε το 2-1 στο 55′ μετά από ωραίο ομαδικό συνδυασμό, ενώ το κερασάκι έβαλε ο Μάνταλος στο 80′ με το πιο ωραίο γκολ της βραδιάς.

Ο αγώνας
Μετά από τα πρώτα «αναγνωριστικά» λεπτά η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 14΄: από σέντρα του Μπάλντοκ ο Πίκοκ-Φάρελ έπεσε πάνω στον Φλάναγκαν, έχασε την μπάλα και ο Πέλκας με κεφαλιά σε κενή εστία έδωσε προβάδισμα στη «γαλανόλευκη».

Ένα προβάδισμα που δεν έμεινε για πολύ, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Λέιβιρι βρήκε μεγάλη «τρύπα» στο κέντρο της άμυνας και δεν άφησε περιθώριο στον Βλαχοδήμο από τη μικρή περιοχή.

Στο 23΄ μάλιστα οι «πράσινοι» παραλίγο να προηγηθούν, όταν ο Μαγκένις έκλεψε την μπάλα από τον Μάνταλο, ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εκτός εστίας αλλά η έξυπνη σκέψη για μακρινό πλασέ από τον επιθετικό των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το 1-1 ο αγώνας κύλησε ισορροπημένα. Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα ανέβασε ένταση στα πρώτα λεπτά, κι αφού είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 48΄, με δύο αμυντικούς της Βόρειας Ιρλανδίας να πέφτουν ηρωικά πάνω στον Μασούρα που ετοιμαζόταν να «εκτελέσει», πήρε ξανά το προβάδισμα στο 55΄.

Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Πογέτ εκδήλωσαν ωραία την επίθεση, με τον Μάνταλο να παίζει κάθετα για τον Μπακασέτα, που πρόλαβε να γυρίσει δίπλα του στον επερχόμενο Μασούρα κι εκείνος πλάσαρε υποδειγματικά τον Πίκοκ-Φάρελ για το 2-1.

Στο 65΄ η Ελλάδα είχε νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του πολύ δραστήριου Μπάλντοκ ο Φώτης Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Μάνταλο, που στην επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα, καθώς στον αγώνα της Κύπρου ήταν τιμωρημένος (με κάρτες), βρήκε άπλετο χώρο κινούμενος από τον άξονα, προχώρησε και με ένα εντυπωσιακό σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Πίκοκ-Φάρελ για το 3-1, στο 80ό λεπτό.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90΄+3 Γούτας), Μασούρας (76΄ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (76΄ Μπουχαλάκης), Ιωαννίδης (67΄ Δουβίκας), Πέλκας (67΄ Φούντας).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ίαν Μπάρακλο): Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68΄ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (77΄ Φέργκιουσον), ΜακΝερ, ΜακΚαν, Ντέιβις, Τόμπσον (9΄ Σάβιλ), Μαγκένις (77΄ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (68΄ Γουάιτ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports