Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Σκιαδά Τριταίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου...

Στη Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 26/9/2022 προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Σκιαδά Τριταίας, τόπο καταγωγής του Οσίου Ιωακείμ του Νέου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Νοτενών. Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στο κήρυγμά του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά, "έχω πολλή χαρά που σήμερα τελώ με ευχή και ευλογία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, την Θεία Λειτουργία στο χωριό ενός Αγίου, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωακείμ του Νέου, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών.

Ο προστάτης του χωριού σας, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης. Όλο το Ευαγγέλιο το οποίο συνέγραψε ομιλεί για την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και την αγάπη του Θεού προς τους αδελφούς. Η αγάπη είναι η βασίλισσα των αρετών και το κλειδί της πόρτας του Παραδείσου. Ας έχουμε λοιπόν αδελφοί μου αγάπη μεταξύ μας και ας αποδιώχνουμε πάθη, κακίες και μίση".

Κλείνοντας μετέφερε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τις άπειρες, εγκάρδιες, πατρικές ευχές του αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος το πρωί της Δευτέρας τέλεσε την πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα στο επισκοπείο που γιόρταζε καθότι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις