Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο πρίγκιπας Άντριου πίεζε την Ελισάβετ να μην κάνει βασιλιά τον Κάρολο – Η συνωμοσία με την Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Άντριου πίεζε την Ελισάβετ ν...

Στο φως μια καινούργια ιστορία για την βασιλική οικογένεια

Πίσω από την πόρτα κάθε σπιτιού, λένε, πως υπάρχουν πολλές ιστορίες. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το Μπάκιγχαμ, αφού κάθε μέρα έρχεται στο φως και μια καινούργια ιστορία για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Αυτή τη φορά βασικοί πρωταγωνιστές: οι εκλιπούσες βασίλισσα Ελισάβετ και πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Άντριου. 

Έχουν περάσει μόνο λίγες ημέρες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στην Βρετανία για δράματα των γαλαζοαίματων διαδέχονται το ένα το άλλο. Ένα από αυτά μάλιστα υποστηρίζει ότι ο πρίγκιπας Άντριου δεν ήθελε ο αδερφός του, πρίγκιπας Κάρολος, να βρεθεί στον θρόνο και για αυτό είχε συνωμοτήσει με… την πριγκίπισσα Νταϊάνα!

Το νέο βιβλίο της Angela Levin για τη ζωή της Καμίλα, που δημοσιεύεται στην Telegraph, υποστηρίζει ότι ο πρίγκιπας Άντριου, η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον και η πριγκίπισσα Νταϊάνα επιχείρησαν να εμποδίσουν τον Κάρολο να γίνει βασιλιάς. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο τότε έφηβος Γουίλιαμ θα έπαιρνε τον θρόνο, αν η βασίλισσα Ελισάβετ πέθαινε, με τον Κάρολο να εκτοπίζεται και τον Άντριου να γίνεται αντιβασιλέας μέχρι ο νεαρός να κλείσει τα 18 του χρόνια.

«Ο Άντριου άσκησε πολύ σκληρή πίεση με την ελπίδα ότι ο Κάρολος δεν θα γινόταν βασιλιάς όταν πέθαινε η μητέρα του και ότι ο Γουίλιαμ θα φορούσε το στέμμα», σημειώνει η Λέβιν, επικαλούμενη πηγή με γνώση επί του ζητήματος. «Όταν η Νταϊάνα ήταν ζωντανή, μέσω της φιλίας της με την Σάρα, συνωμότησε με τον Άντριου επιχειρώντας να παραμερίσει τον πρίγκιπα Κάρολο ώστε ο πρίγκιπας Άντριου να γίνει αντιβασιλέας του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος ήταν τότε έφηβος» αναφέρει η συγγραφέας, προσθέτοντας ότι «η συμπεριφορά του ήταν πολύ, πολύ αρνητική και εξαιρετικά δυσάρεστη για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διαφωνούσε. Μου είπαν ότι ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν έγινε το δικό του». 

Στο βιβλίο που δημοσιεύεται στην Telegraph, αναφέρεται επίσης ότι ο πρίγκιπας Άντριου πάντα ήταν αρνητικός απέναντι στην σχέση του αδερφού, πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, ενώ επιχείρησε να εμποδίσει και τον γάμο τους «όντας αρκετά δηλητηριώδης και κακός». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σχέση του πρίγκιπα Άντριου με τον βασιλιά Κάρολο φέρεται να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όταν το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ο πρίγκιπας Άντριου στερείται όλους τους στρατιωτικούς τίτλους και ότι στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον της Βιρτζίνια Τζούφρε θα λειτουργεί ως ιδιώτης, υπήρχαν πολλοί που ισχυρίστηκαν ότι ο νυν βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γιουίλιαμ… είχαν απαιτήσει να τον «ξηλώσει» για το καλό της μοναρχίας και της βασιλικής οικογένειας.

Daily Mail

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight