Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έλλειψη στα καυσόξυλα από τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου!

Πάτρα: Έλλειψη στα καυσόξυλα από τον πρώ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

«Ο κόσμος προσπαθεί να προλάβει την χαμηλή τιμή για να εξασφαλίσει τα ξύλα του χειμώνα»

Στροφή του κόσμου στα καυσόξυλα έχει επιφέρει μεταξύ άλλων η αύξηση στην ενέργεια και στο πετρέλαιο. Αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης, παρότι βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο μήνα το φθινοπώρου, είναι να υπάρχει πλέον έλλειψη!

Ο ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας καυσόξυλων, με έδρα την Πάτρα, Χρήστος Βορύλλας, μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε: «Λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο κόσμος έχει γυρίσει στο ξύλο γιατί αυτή τη στιγμή είναι πιο οικονομικό, όμως φέτος υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα καυσόξυλα. Δεν υπάρχει επάρκεια. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό να κόψει ξύλα, για παράδειγμα στην Κέρκυρα που τροφοδοτεί ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, θέλουν να κόψουν ξύλα και δεν έχουν εργάτες. Όσοι έχουν απομείνει έχουν ανεβάσει τα μεροκάματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μεταφορά και σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση οδηγούμαστε σε έλλειψη. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω ξύλα».

Αναφορικά, με τις τιμές των καυσόξυλων στην Πάτρα, ο κ. Βορύλλας, είπε, ότι οι τιμές είναι ακόμα σχετικά χαμηλές σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας: «Πέρυσι πουλούσα 110 ευρώ το κυβικό χύδην και 120 ευρώ στοιβαχτό. Η τιμές θα μπορούσαν να είχαν ανέβει αρκετά ωστόσο πουλάω 120 ευρώ το κυβικό γιατί βλέπω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος. Η Πάτρα έχει αυτές τις τιμές, 120 με 130 ευρώ, την ίδια στιγμή που η Αθήνα πουλάει 160 ευρώ».

Φέτος η ζήτηση είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια, Οκτώβριο, Νοέμβριο ο κόσμος αγόραζε ένα κυβικό ξύλα και στη συνέχεια του χειμώνα αγόραζε άλλο ένα. Φέτος παρότι βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο, οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί καθώς από νωρίς αγοράζει ακόμα και τρία και πέντε κυβικά. «Ο κόσμος προσπαθεί να προλάβει την χαμηλή τιμή για να εξασφαλίσει τα ξύλα του χειμώνα» λέει ο κ. Βορύλλας.

Σε ό, τι αφορά το πέλετ, τονίζει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς είναι «πανάκριβο και δυσεύρετο».

Στην Πάτρα, η πώληση του ξύλου ελιάς είναι στα πλέον δημοφιλή καθώς ο Αχαιός το γνωρίζει και ξέρει ότι είναι βραδείας καύσης. Επίσης, αγοράζει Δρυ που είναι μια συνηθισμένη επιλογή για τζάκια αλλά και Οξιά που είναι ιδανική επιλογή για σόμπες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις