Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τριήμερη τελικά η ακρόαση ηθοποιών για την "Προδοσία" του Πίντερ, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Τριήμερη τελικά η ακρόαση ηθοποιών για τ...

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στην ακρόαση ξεπέρασαν τις 500, έτσι αποφασίστηκε να γίνει και τρίτη μέρα στην Αθήνα, το Σάββατο 17/9

Μεγάλο είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την ακρόαση ανδρών και γυναικών ηθοποιών, σκηνικής ηλικίας 30 έως 40 ετών, για το έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ που θα ανέβει ως η νέα κεντρική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την ερχόμενη χειμερινή περίοδο. Το έργο θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Ζαμπουλάκης που είναι και καθηγητής στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ αυτή την περίοδο κάνει κι ένα θεατρικό αναλόγιο με κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Όπως μάθαμε ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί από το ΔΗΠΕΘΕ πως η ακρόαση στην Αθήνα, στο θέατρο Σταθμός στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ 55, θα ήταν διήμερη, στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2022, τελικά θα διαρκέσει τρεις μέρες (και το Σάββατο 17/9). Ήδη οι αιτήσεις για συμμετοχή στην οντισιόν – ακρόαση έχουν ξεπεράσει τις 500.

Θα ακολουθήσει και η ακρόαση στις 25/9 στο θέατρο Μπάρρυ (που θα μετονομαστεί σε Κώστας Καζάκος) στην Πάτρα. Να σημειωθεί πως η ακρόαση στην Πάτρα αφορά στις ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενους ηθοποιούς που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Η σύμβαση με τους ηθοποιούς θα έχει διάρκεια τριών μηνών, από 16 Οκτωβρίου 2022 έως 15 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενες-οι που θα επιλεχθούν να συμμετέχουν στην πρώτη φάση της ακρόασης θα δουλέψουν αυτοσχεδιαστικά σε κείμενο που θα τους δοθεί από το έργο, την  ημέρα της ακρόασης (έτσι δεν χρειάζεται να προετοιμάσουν απολύτως τίποτα).

Όσοι από αυτούς θα επιλεχθούν για τη δεύτερη φάση, θα δουλέψουν πάνω σε τρεις σκηνές που θα τους δοθούν για προετοιμασία.

*Τέλος να αναφέρουμε πως στις ακροάσεις είναι παρών και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Λουκάς Θάνος, ο οποίος επίκειται ερχόμενος στην Πάτρα να ανακοινώσει και το νέο θεατρικό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ για τη νέα περίοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture