Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αυξήσεις φωτιά και στα καυσόξυλα – 80 ευρώ το κυβικό 30% πάνω από πέρυσι

Αυξήσεις φωτιά και στα καυσόξυλα – 80 ευ...

Tιμές στον… Θεό

«Περίπου 30% αυξημένες» είναι οι τιμές στα καυσόξυλα φέτος, σε σχέση με άλλες χρονιές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, Ιωάννη Σακελλαράκη. Οι καταναλωτές, όμως, από τον Ιούλιο, σπεύδουν να γεμίσουν τις αποθήκες τους για τον χειμώνα.

Ο κ. Σακελλαράκης μιλάει αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά με τα καυσόξυλα. «Το πρώτο πρόβλημα έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση. Οι παραγγελίες δηλαδή είναι πάρα πολλές και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Εγώ για παράδειγμα από χθες (σ.σ. 12.09.2022) έχω σταματήσει τελείως τα δρομολόγια για να μπορέσω να εξυπηρετήσω τις ήδη υπάρχουσες παραγγελίες», υπογραμμίζει. Τέτοια εποχή, άλλες χρονιές, σύμφωνα με τον ίδιο «ξεκινούσαν σιγά – σιγά οι παραγγελίες, είχαμε δηλαδή 3 με 5 παραγγελίες και όσο μπαίναμε στον χειμώνα αυξάνονταν. Φέτος έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες από τα τέλη Ιουλίου. Αύγουστο μήνα ήμασταν πνιγμένοι. Ξεκινήσαμε ενάμιση μήνα πριν δηλαδή. Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό»!

Ο κ. Σακελλαράκης τονίζει στην συνέχεια ότι «έτσι όπως πάνε τα πράγματα και αν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα υπάρχει τίποτα μέχρι τον Δεκέμβριο»…

Καυσόξυλα – Οι τιμές στον… Θεό

Το δεύτερο θέμα που υπάρχει, όπως μας επισημαίνει είναι οι τιμές. «Οι τιμές έχουν φτάσει 20% με 30% πάνω μέχρι στιγμής. Αυτό είναι δικαιολογημένο γιατί ανέβηκαν πολύ οι τιμές στην πηγή, ανέβηκαν τα μεταφορικά, αυξήθηκαν όλα. Θα έχει τρομακτική άνοδο έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι στην πηγή, γιατί άλλες χρονιές η τιμή ήταν 30 με 35 ευρώ στην ντάνα και τώρα φτάνουν 80 ευρώ το κυβικό στην ντάνα».

Το τελευταίο θέμα που θέτει είναι η διαθεσιμότητα, «που είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή, όπως πάνε τα πράγματα, Χριστούγεννα θα είμαστε χωρίς ξύλα», καταλήγει.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαλάντης, ιδιοκτήτης επιχείρησης με καυσόξυλα αναφέρει ότι «οι ελλείψεις έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Έχουν πενταπλασιαστεί οι παραγγελίες σε σχέση με άλλη περίοδο τέτοια εποχή».

Ο ίδιος στη συνέχεια, τονίζει ότι η επιχείρησή του είναι ήδη μισοάδεια, ενώ φοβάται ότι μέχρι τον Νοέμβριο δεν θα έχει ξύλα. «Άλλες χρονιές οι παραγγελίες ξεκινούν τον Σεπτέμβρη δειλά δειλά και κορυφώνονται όταν πιάσει το κρύο». Μιλώντας τώρα για τις τιμές, μας λέει και αυτός ότι «έχουν ανέβει 30%, εμείς αγοράζουμε ακριβά και πουλάμε ακριβά, το πρόβλημα ξεκινάει από την πηγή».

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις