Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον Υπουργό Υγείας και τον Εισαγγελέα τα πορίσματα για το θάνατο του Θόδωρου Νεμουτιάνου

Πάτρα: Στον Υπουργό Υγείας και τον Εισαγ...

Παραδόθηκαν από την 6η ΥΠΕ

Στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη παρέδωσε χθες το πρωί ο διοικητής της 6ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης το πόρισµα της Ένορκης ∆ιοικητικής Εξέτασης που είχε παραγγείλει ο ίδιος µετά τον τραγικό θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεµουτιάνου τον περασµένο Ιούλιο.

Την κατεπείγουσα Ε∆Ε είχε διατάξει ο ίδιος ο Υπουργός όταν αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος 49χρονος µετέβη µε πόνους στα Επείγοντα του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας», αλλά δεν εξετάστηκε από γιατρό, διότι η νοσηλεύτρια τον ενηµέρωσε ότι το νοσοκοµείο δεν εφηµέρευε και τον παρέπεµψε στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο.

∆υστυχώς, στη διαδροµή για το Ρίον άφησε την τελευταία του πνοή…

Στο πόρισµα που ολοκληρώθηκε την περασµένη εβδοµάδα και παραδόθηκε πριν µια εβδοµάδα στον κ. Καρβέλη σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» πέρα από τα πειθαρχικά παραπτώµατα που καταλογίζονται υπάρχουν και διοικητικές δυσλειτουργίες.

Ο Υπουργός Υγείας θα µελετήσει προσωπικά το πόρισµα της Ε∆Ε και αναµένεται να υπάρξουν εξελίξεις το αµέσως επόµενο διάστηµα.

 Ωστόσο, σήµερα ο κ. Καρβέλης θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Πατρών προκειµένου να του παραδώσει το πόρισµα για να διερευνηθεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που αφορά στον θάνατο του 49χρονου, που προσήλθε στα Επείγοντα αλλά έφυγε αβοήθητος.

Στο µεταξύ, επιστολή στην ∆ιοίκηση του Νοσοκοµείου «Ο Άγιος Ανδρέας» εστάλη χθες από το Σωµατείο Εργαζοµένων του ιδρύµατος, που στόχο έχει να µπουν οι ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να µην µπορεί να επαναληφθεί κάποιο θλιβερό γεγονός, ανάλογο µε αυτό που έλαβε χώρα στο Νοσοκοµείο την 13/7/2022.

«Είναι αδιανόητο, Νοσηλευτικό τµήµα Νοσοκοµείου να µην είναι στελεχωµένο µε γιατρό, την στιγµή µάλιστα, που και η επίσηµη θέση του Υπουργείου είναι ότι µπορεί να δεχτεί κάποιο επείγον περιστατικό σε µη εφηµερία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όπου προστίθενται τα εξής:

«Ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ δεν σηµατοδοτεί σε καµία περίπτωση την γενική εφηµερία του Νοσοκοµείου. (Η γενική εφηµερία απαιτεί έναν ολόκληρο µηχανισµό).

Να τονίσουµε ότι η λειτουργική δοµή των ΤΕΠ έχει αλλάξει και λειτουργούν ως Αυτόνοµα Τµήµατα, µια αλλαγή που επιβάλλει την λειτουργία τους, σε διαφορετική βάση απ’ αυτή που συνέχισε να λειτουργεί και κατά την ηµέρα του θλιβερού συµβάντος.

Το πρόσφατο συµβάν θα πρέπει όλους να µας οδηγήσει και προβληµατίσει, προς την διερεύνηση προτάσεων, για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας µας, έτσι ώστε να µην µπορεί να επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα. ∆εν θέλουµε να πιστέψουµε, ότι η ύπαρξη γιατρού στο ΤΕΠ συνδέεται µε οικονοµικούς λόγους (είναι κόστος µια εφηµερία; εξαρτάται µε το πόσα περιστατικά θα εξετάσει σε µη εφηµερία ο γιατρός;). Αν είναι αυτός ο λόγος θα πρέπει να απαντηθεί, πόσο ΚΟΣΤΙΖΕΙ µια ανθρώπινη ζωή! Παραλείψεις, αστοχίες πρέπει να διορθώνονται και όχι να επικαιροποιούνται».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις