Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος στην Ιταλία ζήτησε να μην προβληθεί επεισόδιο από την «Πέππα το γουρουνάκι» με ομόφυλο ζευγάρι

Στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος στην Ιτ...

Τι αναφέρει

Στέλεχος του ακροδεξιού ιταλικού πολιτικού κόμματος που αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές στην Ιταλία, ζήτησε από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό «Rai» να μην προβάλει επεισόδιο της δημοφιλούς, παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων, «Πέππα το γουρουνάκι». Ο λόγος ήταν πως το επεισόδιο περιλαμβάνει ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου.

Το επεισόδιο που δυσαρέστησε το στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας, ονομάζεται «Families» και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη και περιλαμβάνει δύο πολικές αρκούδες λεσβίες.

Ένας χαρακτήρας, που ονομάζεται Πένι, εξηγεί: «Είμαι η Πένι, η πολική αρκούδα. Ζω με τη μαμά μου και με την άλλη μαμά μου. Η μια μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαμά μαγειρεύει μακαρόνια», παρουσιάζεται να λέει η Πένι προτού κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τις δυο μαμάδες της για να φάνε.

Ο Federico Mollicone, εκπρόσωπος για τον πολιτισμό των Brothers of Italy, δήλωσε ότι η μετάδοση του επεισοδίου στην Ιταλία θα ήταν «απαράδεκτη».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατήχηση του φύλου», είπε στη La Stampa. «Για άλλη μια φορά το πολιτικά ορθό χτύπησε, σε βάρος των παιδιών μας. Δεν μπορούν τα παιδιά να είναι απλά παιδιά;».

Ήταν η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι LGBTQ+ εμφανίστηκε στην ιστορία της Πέππα, έπειτα από ένα διαδικτυακό αίτημα που ζητούσε από την παιδική σειρά να συμπεριλάβει ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις