Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βάζει πλώρη για βραβεία το «The Banshees Of Inisherin» με τον Κόλιν Φάρελ στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Βάζει πλώρη για βραβεία το «The Banshees...

Την ίδια ώρα εντυπωσιακή ήταν και η Πενέλοπε Κρουζ που ήρθε στο φετινό Φεστιβάλ στο Λίντο της Βενετίας με το φιλμ «L'Immensita» του Εμανουέλε Κριαλέζε

Η νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα με τίτλο «The Banshees Of Inisherin» ξεχώρισε όπως ακούσαμε στο 79ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας που συνεχίζεται και όπως λέγεται, δεν είναι τίποτα λιγότερο από σπουδαία, με έναν εξαιρετικά αστείο, απολαυστικό κι εξαιρετικά θλιμμένο τρόπο, όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Γιώργος Κρασσακόπουλος στο flix.gr.

Πέντε (5) χρόνια μετά τον θρίαμβο του «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ο Μάρτιν ΜακΝτόνα επιστρέφει, επανενώνοντας τους πρωταγωνιστές του στο «In Bruges», τους Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον σε μια ακόμη απολαυστική, ιδιοφυή, κατάμαυρη κωμωδία, το «The Banshees Of Inisherin» που οδεύει νομοτελειακά προς το δραματικό, επιβεβαιώνοντας πως συχνά «τα πολλά γέλια φέρνουν κλάματα».

Τοποθετημένη στο πλασματικό απομονωμένο νησί του Ινίσεριν, κοντά στις ακτές της Ιρλανδίας το 1923, η ταινία πιάνει την αρχή της αφήγησής της, την μέρα που ο Κολμ, ανακοινώνει στον κολλητό του Πάρικ πως δεν θέλει πια να είναι φίλοι και πως θα πρέπει να σταματήσει να του μιλά. «Απλά δεν σε συμπαθώ πια» του λέει, όταν ο Πάρικ προσπαθεί να καταλάβει για πιο λόγο δεν μπορούν να πίνουν πλέον τις μπύρες τους μαζί κάθε απόγευμα στις δύο. Ο Κολμ είναι αποφασισμένος πως δεν έχει χρόνο για ασκοπες πολυλογίες και ανούσιες κουβέντες, προτιμά να περάσει τα χρόνια που του απομένουν μέχρι να πεθάνει, συνθέτοντας μουσική, θέλοντας να αφήσει πίσω του κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους να τον θυμούνται. «Κανείς δεν θυμάται κάποιον μόνο και μόνο επειδή ήταν καλός άνθρωπος» λέει.

Κι όταν ο Πάρικ επιμένει να προσπαθεί να χτίσει γέφυρες, για να αναθερμάνει την φιλία τους, ο Κολμ τον απειλεί πως για κάθε φορά που θα τον ενοχλεί, για κάθε φορά που θα του ξαναμιλήσει, θα κόβει ένα δάχτυλο του χεριού του με ένα κλαδευτήρι. Μια απειλή που απροσδόκητα, θα κάνει σύντομα πράξη, κάνοντας τον Πάρικ να καταλάβει ότι δεν αστειεύεται, αλλά όχι και να τον πείσει να σταματήσει να προσπαθεί να τον κερδίσει ξανά.

Σύντομα, το τέλος της σχέσης τους, θα εμπλέξει στο δράμα του ολόκληρο το μικρό χωριό τους, δίνοντας στον σκηνοθέτη ΜακΝτόνα την ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά από εξαιρετικά καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, που κεντούν πάνω σε ένα άψογο σενάριο και διαλόγους που δεν χτυπούν ούτε μια λάθος νότα. Το φιλμ ξεκινά απολαυστικά, ανυψώνει την ιστορία του στο πεδίο της πιο πνευματώδους κωμωδίας, αφήνοντας χώρο στην ανάσα μιας υπαρξιακής μελαγχολίας να γίνεται όλο και πιο βαριά καθώς η ώρα προχωρά και τα πράγματα σοβαρεύουν, όπως αναφέρει το flix.gr.

Ήδη ακούγεται πως οι δύο εξαιρετικοί πρωταγωνιστές Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίζον μπορεί να φύγουν & με βραβείο από τη Βενετία και πως είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φτάσουν και έως τα Όσκαρ.

Στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας προβλήθηκε & το «L'Immensita» του Εμανουέλε Κριαλέζε με την Πενέλοπε Κρουζ στο ρόλο μίας μητέρας στη Ρώμη της δεκαετίας του ’70, της οποίας η μεγαλύτερη κόρη, Αντριάνα, αυτοπροσδιορίζεται ως αγόρι κάτι που προκαλεί επιπλέον ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της μητέρας και του βίαιου και άπιστου πατέρα. Η ταινία όπως ειπώθηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Τέλος το νέο τεύχος του περιοδικού Paris Match κυκλοφόρησε με εξώφυλλο και αφιέρωμα στην μεγάλη Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ, την ωραιότερη ηθοποιό στον κόσμο όπως είχαν αποφανθεί Αμερικανοί κριτικοί, η οποία & τιμήθηκε στην έναρξη του φετινού Φεστιιβάλ της Βενετίας για το σύνολο της καριέρας της με Χρυσό Λέοντα.

*To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture