Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας ο Αρχιεπίσκοπος - Παρέστη και ο Μητροπολίτης Πατρών

Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινεί...

Την πανηγυρική, πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Τρίτης 30/8/2022 μετέδωσε το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος

Στην Αρκαδία ταξίδεψε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για να παραστεί στα ονομαστήρια του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Όπως είδαμε στο σάιτ vimaorthodoxias.gr, την παραμονή της μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, το απόγευμα τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στον μοναδικό για τη Μητρόπολη, Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου, στο χωριό Κάτω Ασέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και συμμετείχαν επίσης οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διακόνησε στο κήρυγμα, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ακολουθία κατέφθασε και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, για να ευχηθεί στον αδελφικό του φίλο για τα ονομαστήριά του, Μητροπολίτη Κυνουρίας και Μαντινείας κ.κ. Αλέξανδρο.

Ιερείς, άρχοντες του τόπου, κάτοικοι της περιοχής και των πέριξ χωριών και αρκετοί εκ Τριπόλεως, τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του αγίου Αλεξάνδρου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη που διάγει την ένατη δεκαετία της ζωής του και αποτελεί έναν άξιο και φωτισμένο ιεράρχη.

Ανήμερα, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 όπως είδαμε και στο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος» που μετέδωσε ζωντανά τη Θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος παρέστη στην πανηγυρική, πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στην Παναγία της Τσεμπερούς, όπως το συνηθίζει, στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αγίου Όρους, Ιερισσού και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος και ένας ακόμη αρχιερέας καθώς και άλλοι ιερείς. Ανάμεσα τους ήταν και από την Πάτρα ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης και ο μοναχός Αλέξανδρος Παναγόπουλος, τον οποίο είχε χειροτονήσει σε Πρεσβύτερο  ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος στoν Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 7.11.2021.

*Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κατάγεται ως γνωστόν από την γραφική κοινότητα, Λουκά Τριπόλεως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις