Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διευθυντής POLITICO: Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την ελευθερία λόγου και Τύπου

Τα γραφεία του POLITICO (Copyright: politico.com)

Τα γραφεία του POLITICO (Copyright: politico.com)

Κάνει λόγο για «ντροπιαστική μεταχείριση» της Νεκταρίας Σταμούλη

Επανέρχεται το POLITICO στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα με αφορμή άρθρο της Νεκταρίας Σταμούλη στον διεθνούς φήμης ιστότοπο, σχολίασε ότι το άρθρο της ήταν «ανακριβέστατο» και δήλωσε πως η κυρία Σταμούλη είναι «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά από πολλές αντιδράσεις που ήρθαν τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από δημοσιογράφους και αφότου το POLITICO μέσω του διευθυντή του, Τζαμίλ Αντερλίνι, πήρε θέση, δηλώνοντας ότι στηρίζει πλήρως το ρεπορτάζ το οποίο ήταν απόλυτα «ακριβές», ο κ. Οικονόμου παραδέχτηκε πως ήταν λάθος του η αναφορά στην δημοσιογράφο και θα «μπορούσε να αποφευχθεί». Σημείωσε ωστόσο ότι «το POLITICO προέβη σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος που αποδεικνύει το δίκαιό μας».

Το Σάββατο ο διευθυντής του POLITICO, κύριος Αντερλίνι μέσα από τη στήλη του «POLITICO εμπιστευτικό» σχολιάζει εκ νέου το ζήτημα και κάνει λόγο για «ντροπιαστική μεταχείριση» της Σταμούλη και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να «να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται».

Το σχόλιο του Αντερλίνι
 

Συνήθως σε αυτό το email προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω μία δόση ευγένειας αλλά και λίγο ασεβές πνεύμα, το οποίο κάνει το POLITICO τόσο ευχάριστο για ανάγνωση. Αυτή την εβδομάδα, όμως, τα δύο θέματα που θέλω να επισημάνω είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Την Τετάρτη συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ημερομηνία έτυχε επίσης να είναι η Εθνική Ημέρα της Ουκρανίας. Το επισημάναμε με έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες με την τελευταία ανάρτηση του έργου μας «Ημερολόγια των Προσφύγων»

 

Το άλλο θέμα στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι η ντροπιαστική αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία έγινε υποκείμενο μίας χειμαρρώδους κακοποίησης αυτή την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από τις λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου (Γιάννη Οικονόμου) αλλά και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι λες και οι Αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της.

 

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό (που τείνει να είναι ολοκληρωτικό) κράτος (δηλαδή στην Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν σωστά τη δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας σε εμάς, και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα,

 

Τζαμίλ Αντερλίνι».

πηγή ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις