Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατασχέθηκαν 3,2 τόνοι κοκαΐνης στον Ισημερινό - Ήταν κρυμμένη σε κοντέινερ με μπανάνες

Κατασχέθηκαν 3,2 τόνοι κοκαΐνης στον Ιση...

Το φορτίο της κοκαΐνης είχε προορισμό την Ευρώπη

Στην κατάσχεση τόνων κοκαΐνης με προορισμό την Ευρώπη προχώρησαν οι αρχές του Ισημερινού.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, κατασχέσθηκαν 3,2 τόνοι κοκαΐνης, εκ των οποίων δύο ήταν κρυμμένοι σε κοντέινερ με μπανάνες.

«Οι έρευνες οδήγησαν στην κατάσχεση περισσότερων από δύο τόνων κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ από το Γουαγιακίλ που προοριζόταν για την Ευρώπη», σημειώνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακόμη, σε άλλο λιμάνι, στην περιοχή Γουάγιας, εντοπίστηκαν εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός τόνου και 213 κιλών, όπως ανέφερε η αστυνομία του Ισημερινού.

Πάνω από 100 τόνοι
Οι Αρχές της χώρας είχαν κατασχέσει πέρυσι 210 τόνους ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη. Αυτή τη χρονιά, τα κατασχεθέντα ναρκωτικά έχουν ξεπεράσει τους 100 τόνους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο Ισημερινός ήταν το 2020 η τρίτη χώρα στον κόσμο με τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης, αρκετά πίσω από την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο μήνες περίπου συνελήφθησαν τέσσερις Βρετανοί στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση 300 κιλών κοκαΐνης που είχαν περάσει στην Ελλάδα επίσης με ένα φορτίο με μπανάνες. Σύμφωνα με τις αρχές τα ναρκωτικά φαίνεται πως προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική και διοχετεύτηκαν σε διάφορε χώρες της Ευρώπης.

Είχε προηγηθεί στις 11 Απριλίου, η κατάσχεση άλλου κοντέινερ με μπανάνες, σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, όπου εντοπίστηκαν 654 κιλά κοκαϊνης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση της Καλαβρίας φαίνεται πως συνδέεται με το ίδιο κύκλωμα και η αποκάλυψη εκείνου του φορτίου δρομολόγησε την αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις