Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορύφωση του καύσωνα τις επόμενες ώρες - Ξεκινούν καταιγίδες και πλημμύρες από την Κυριακή

Κορύφωση του καύσωνα τις επόμενες ώρες -...

Η απότομη αλλαγή στον καιρό τα επόμενα 24ωρα

Μπορεί αυτή την περίοδο να διανύουμε πολύ καυτές μέρες με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από Κυριακή το σκηνικό του καιρού αλλάζει. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν και μετά τον καύσωνα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος μίλησε για την μεταβολή του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 «Υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σήμερα αλλά και το Σάββατο (20/8) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο θα είναι η πιο ζεστή μέρα, εκτός από τα βόρεια που θα παρουσιαστεί μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Κυριακή αυτή η πτώση θα γίνει πιο αισθητή, ωστόσο υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες στη νότια και κεντρική χώρα», ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

Και συμπλήρωσε, «την Κυριακή, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί γύρω στους 35 – 36 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες, όχι τόσο εκτεταμένες χωρικά. Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη θα έχει κακοκαιρία σε ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα επηρεάσουν πολλές περιοχές. Δεν θα έχουμε καταιγίδες στο Αιγαίο, αλλά θα έχουμε κάποια φαινόμενα στην Κρήτη».

 Τέλος, ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε πως «αν η βροχή είναι έντονη θα δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ωστόσο, καλύτερη εικόνα για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο».

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις