Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Η δικαίωση του παγωτού χωνάκι! Πιο υγιεινό κι από ένα πολύσπορο κουλούρι

Η δικαίωση του παγωτού χωνάκι! Πιο υγιει...

Σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Tufts της Μασαχουσέτης το παγωτό χωνάκι, λοιπόν, είναι πιο υγιεινή τροφή ακόμη κι από ένα πολύσπορο κουλούρι.

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Tufts της Μασαχουσέτης δικαιώνει την πιο αγαπημένη απόλαυση του καλοκαιριού. Το παγωτό χωνάκι, λοιπόν, είναι πιο υγιεινή τροφή ακόμη κι από ένα πολύσπορο κουλούρι. Το παγωτό χωνάκι, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα παίρνει βαθμολογία 37 στη διατροφική βαθμολογία, ενώ για παράδειγμα ένα πολύσπορο μπέιγκελ με σταφίδες 19 και ένα αλμυρό κράκερ 7!

Ως προς τις κατηγορίες προϊόντων, δεν αποτέλεσε έκπληξη πως σνακ και γλυκά έλαβαν τη χαμηλότερη βαθμολογία με μέσον όρο 16,4 ενώ λαχανικά και φρούτα, μαζί με όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, την υψηλότερη. Αναψυκτικά με ζάχαρη είχαν βαθμολογία κατά μ.ο 27,6 ενώ χυμοί φρούτων και λαχανικών 67. 

«Άπαξ και υποστηρίξεις το δόγμα ΄τρώγε λαχανικά, απόφευγε αναψυκτικά', το κοινό είναι σχετικά μπερδεμένο για το πώς να αναγνωρίζει τις υγιεινότερες επιλογές σε οπωροπωλεία, καφετέριες και εστιατόρια» σημειώνει ο Ντάριους Μοζαφαριάν, επικεφαλής της έρευνας, συμπληρώνοντας πως «καταναλωτές, διαμορφωτές πολιτικών, ακόμη και η ίδια η βιομηχανία αναζητά απλά εργαλεία για να κατευθύνει το κοινό σε πιο υγιείς επιλογές». 

«Με τον δημοσίως διαθέσιμο αλγόριθμο βαθμολόγησης, το Food Compass μπορεί να παράσχει διαφοροποιημένη προσέγγιση στην προώθηση υγιεινών διατροφικών επιλογών, κατευθύνοντας τη συμπεριφορά του καταναλωτή, τη διατροφική πολιτική, την επιστημονική έρευνα, τις πρακτικές της βιομηχανίας και τις αποφάσεις επένδυσης με γνώμονα την κοινωνία» προσθέτει η καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Αν. Καθηγήτρια Διατροφής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Tufts, δρ. Ρενάτα Μίχα. 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View