Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Στα "κάγκελα" για τη φυσιοθεραπεία - Κινητοποίηση και κλήσεις έξω από την πόρτα της σχολής

Αίγιο: Στα "κάγκελα" για τη φυ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Σκληραίνει η κόντρα Δήμου Αιγιαλείας και Πανεπιστημίου Πατρών, με αιχμή του δόρατος τη μεταφορά εξοπλισμού της Σχολής Φυσικοθεραπείας.

Το πρωί της Τρίτης επιδόθηκαν 5 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο όχημα του Δήμου που βρισκεται έξω από την πόρτα της σχολης στο Αίγιο για να εμποδίσει την μεταφορά υλικού στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο σημείο.

Όπως είναι ήδη γνωστό από την περασμένη Πέμπτη και αναφέρθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρύτανης με έγγραφό του προς το Λιμενικό Αιγίου ζητά τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας (που παρεμποδίζεται από όχημα του δήμου) προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού της σχολής Φυσικοθεραπείας.

Με τη σειρά του ο τοπικός λιμενάρχης την αμέσως επόμενη μέρα ενημέρωσε το δήμο όπως αποσύρει το όχημα που είναι σταθμευμένο έξω από τη σχολή προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά.

Ωστόσο η άποψη της νομικής υπηρεσίας του δήμου είναι πως: «Σε περίπτωση που λάβουν χώρα ενέργειες που αναφέρονται στο έγγραφο του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου που γίνονται προφανώς με υπόδειξη, μη νόμιμα του Πρύτανη, υποχρεούται ο Δήμος προς διασφάλιση των συμφερόντων του να υποβάλλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, απείθεια, αυτοδικία και συνέργεια σε αυτήν, σε όποιον προσπαθήσει να απομακρύνει πράγματα και σε κάθε αρχή που θα συνδράμει σε αυτό, από το ακίνητο του Τμήματος της Φυσικοθεραπείας πριν την 1η/9/2022».

Στο πλαίσιο αυτό μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε το πρωί της Τρίτης να παρεμποδιστεί με μηνύσεις και αυτόφωρη διαδικασία ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να προχωρήσει παρανόμως στη μεταφορά του εξοπλισμού ενώ παράλληλα με την παρουσία δημοτικών συμβούλων και φορέων να παρεμποδιστεί η όποια προσπάθεια μεταφοράς.

 

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, καλούν τώρα όλους τους πολίτες να δώσουν το παρών έξω από τη σχολή φυσικοθεραπείας.

*φωτογραφίες imerisios achaia

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις