Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Από τη Γέφυρα ή με καράβι στο Ρίο - Αντίρριο;

Από τη Γέφυρα ή με καράβι στο Ρίο - Αντίρριο;

Το κόστος μετακίνησης και οι αντικρουόμενες απόψεις

Κάποτε αδημονούσαμε να γίνει η γέφυρα στο Ρίο - Αντίρριο, για να περνάμε απέναντι γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία... Με τέτοια διόδια όμως και πάλι με το καράβι πάμε..., υποστηρίζουν κάποιοι.

Έχοντας καταγωγή από Άρτα, το ταξίδι από την Αθήνα προς την ηπειρώτικη πόλη, ήταν… must κάθε Πάσχα (και όχι μόνο βέβαια). Έτσι, δεκαετία ’80 και ’90 πέρασα “αξέχαστες” στιγμές μέσα σε ένα Datsun Sunny μαζί με τους γονείς μου, περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές για αμέτρητες ώρες, την σειρά μας για να μπούμε στο καράβι και να περάσουμε απέναντι.

Αυτό όμως ήταν το καλό σενάριο… γιατί υπήρχε και χειρότερο. Να μην περνάνε τα καράβια απέναντι και εμείς να κοιμόμαστε εκεί όλο το βράδυ, μέσα στο… παλικαρίσιο Datsun μας. Κάποιες άλλες φορές βέβαια, θυμάμαι τον πατέρα μου να κάνει αναστροφή και από Ρίο να βρισκόμαστε Αθηνών-Λαμίας και μετά Ιτέα, Ναύπακτο και επιτέλους Αντίρριο και μετά πάνω για Άρτα… Όσοι τραβούσατε τα ίδια θα γνωρίζετε την διαδρομή και φυσικά την ταλαιπωρία που συνεπάγεται όλη αυτή η αλλαγή… σχεδίου.

Πάντα, αναρωτιόμουν σαν μικρό παιδί τότε “τι ωραία που θα ήταν να έχουμε μια γέφυρα” και να περνάμε απέναντι. Και πάντα ο πατέρας μου έλεγε “τα παιδιά των παιδιών σου θα δούνε την γέφυρα”… Τα δισέγγονά του δηλαδή. Τελικά, αν θυμάμαι καλά στα τέλη της δεκαετίας του 90 τοποθετήθηκε η πρώτη ταμπέλα με τα σχέδια της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, όπως ονομάζεται και τότε περιμέναμε πως και πως να ξεκινήσει το μεγαλειώδες αυτό έργο. Δεν το πιστεύαμε θυμάμαι. Λέγαμε, μέσα στο αυτοκίνητο περιμένοντας την σειρά μας για το καράβι, πως θα μείνει μακέτα αυτό το έργο.

Τελικά, δεν είχαμε δίκιο… Το έργο έγινε και η γέφυρα είναι εκεί και κοσμεί την περιοχή και κυρίως διευκολύνει τις μετακινήσεις όλων μας. Μόνο που εμείς πάλι από το καράβι πάμε… Βλέπετε το κόστος είναι απαγορευτικό. 13,70 ευρώ για μια διέλευση με το αυτοκίνητο, την στιγμή που στο καράβι το κόστος είναι 6,50 ευρώ.
Μάλιστα, πλέον τα δρομολόγια των πλοίων είναι συχνά. Υπάρχει πρόγραμμα και φεύγουν ανά 20λεπτο, ενώ τα πλοία είναι πιο σύγχρονα και αρκετά από αυτά διαμπερή. Έτσι, ρυθμίζεις το πρόγραμμά σου, είσαι πιο άνετος μέσα στο πλοίο και κάνεις και το διάλλειμά σου, για να συνεχίσεις το ταξίδι σου, μέχρι τον τελικό προορισμό σου. Και κυρίως, έχουν μείνει 7,20 ευρώ στην τσέπη σου… 

ΠΗΓΗ

Σε καμία περίπτωση όμως δεν ισοσκελίζεται ο χρόνος, η άνεση, η ασφάλεια και πόσα ακόμα...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις