Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Ώρα Πατρών στην κινητοποίηση στην Αθήνα για τους συμβασιούχους

H Ώρα Πατρών στην κινητοποίηση στην Αθήν...

Πορεία μέχρι το Μαξίμου

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιώργου Ρώρου Ώρα Πατρών αναφέρει: Με την επίσκεψη τη Δευτέρα 25/7 της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και τη συνάντηση, με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ 25, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και του ΚΚΕ, αλλά και την πορεία την Τρίτη 26/7 στου Μαξίμου έκλεισε αυτός ο κύκλος των κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης.

Στις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα εκφράσαμε την αδήριτη ανάγκη να χρηματοδοτηθεί εκτάκτως από τον κρατικό προϋπολογισμό ο Δήμος Πατρέων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες για τους 715 απασχολούμενους της κοινωφελούς, που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επανήλθαν στις θέσεις εργασίες τους.

Η συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, ΜΕΡΑ25, ΚΚΕ κατέληξε στο να κατατεθεί από κοινού μία τροπολογία ώστε πριν να κλείσει η Βουλή να μπει σε νομοσχέδιο για να δοθούν τα χρήματα στο δήμο Πατρέων.

Όλα τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν για το δίκαιο του αιτήματος και βεβαίως η συζήτηση επεκτάθηκε στα ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει ουσιαστικό ρόλο, χωρίς τον στενό εναγκαλισμό της κρατικής εξουσίας.

Η πορεία στου Μαξίμου έγινε στα πλαίσια της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να μην κατέβηκε ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ Γεραπετρίτης να παραλάβουν το υπόμνημα αλλά πήραν το μήνυμα από εκατοντάδες εργαζόμενους που έδωσαν το παρών.

Η παράταξή μας, όλο αυτό το διάστημα ήταν με τη γλώσσα της αλήθειας, δίπλα στους εργαζόμενους έδωσε μάχες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και εκτός, προκειμένου η δημοτική αρχή να τους υπερασπίσει στον δίκαιο αγώνα τους.

Παραμένει πάγια θέση μας, κανένας εργαζόμενος να μην παραμένει σε ομηρία, με ένα μελετημένο και αξιόπιστο οργανόγραμμα του Δήμου Πατρέων, να διεκδικήσουμε μόνιμες θέσεις εργασίας, που έχουν να προκηρυχθούν από το 2018, με πλήρες ωράριο και αξιοπρεπείς μισθούς.

Την παράταξή μας  Ώρα Πατρών εκπροσώπησαν ο επικεφαλής Ρώρος Γιώργος και ο δημοτικός σύμβουλος Τσιμπούκης Γιάννης.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις