Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Σύλλογο «Ανοικτή Κοινωνία» στη Λεύκα

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Σύλλογο «Ανοικτ...

Ξενάγηση στους χώρους και ενημέρωση για δράσεις και αιτήματα

Αντιπροσωπεία του σπιράλ επισκέφτηκε τη Λεύκα Πατρών και συναντήθηκε με εκπροσώπους του συλλόγου «Ανοικτή Κοινωνία Έρευνας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Area 14», κατόπιν πρόσκλησής τους. Από τη δημοτική παράταξη στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής Πέτρος Ψωμάς, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Ευαγγελία Βαβαρούτα και Άκια Σταμάτη και η συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Εθελοντισμός, Μαρία Γούβη. Από την πλευρά του συλλόγου υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τους καλεσμένους τους ο Πρόεδρος, Χρήστος Φιλιππόπουλος, η Γραμματέας Βάσω Παναγιωτοπούλου και το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Γεωργογιάννης. 

Ο σύλλογος εδρεύει στο τεσσάρων στρεμμάτων πάρκο της περιοχής, το οποίο αξιοποιείται ως χώρος αθλοπαιδιάς και αναψυχής. Το πάρκο αποτελεί μία δημοτική έκταση-πρότυπο, τόσο ως προς την αξιοποίησή της, όσο και από πλευράς διαχείρισης της από μία συλλογικότητα της πόλης. Πράσινο, καθαρό, περιποιημένο, με γήπεδο ποδοσφαίρου στη μια πλευρά, με όργανα γυμναστικής και παιδική χαρά και με τα γραφεία του συλλόγου σε ένα κοντέινερ στην είσοδό του, το πάρκο διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση λόγω της φροντίδας των κατοίκων, προσφέροντας τους χώρους και τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη γειτονιά.

Η «Ανοικτή Κοινωνία» δημιουργήθηκε (και) για να αναδείξει -και να διεκδικήσει λύσεις σε- καίρια ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της όμορφης συνοικίας των εργατικών καταλυμάτων Λεύκας. Ένα δραστήριο διοικητικό συμβούλιο και άνω των 800 ενεργών μελών διοργανώνουν σειρά δραστηριοτήτων, πολιτιστικού, αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Από κοινού, εξάλλου, με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Αχαϊάς «Ο Άγιος Ταξιάρχης» καταρτίζουν έρευνες και μελέτες ή αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πληροφόρησης, ενώ εκδίδουν και την εφημερίδα «Αντίλογος της συλλογικότητας».

Κατά τη συνάντηση με τα μέλη του σπιράλ οι εκπρόσωποι του συλλόγου κατέθεσαν και μία σειρά αιτημάτων προς τον δήμο που παραμένουν αναπάντητα και ανικανοποίητα. Αφορούν κυρίως το συνοικιακό γήπεδο ποδοσφαίρου που στερείται περίφραξης, αποδυτηρίων, τουαλέτας και σήμανσης, τα εγκαταλειμμένα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και την έλλειψη σοβαρής διάθεσης συνεργασίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Το σπιράλ επικροτεί τη λογική δράσης της συγκεκριμένης συλλογικότητας που λειτουργεί ανοικτά και ευέλικτα, συντηρεί τη δημοτική περιουσία της περιοχής της, διεκδικεί με επιχειρήματα και δυναμισμό για λογαριασμό των μελών της και των περιοίκων και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εκδηλώσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Εκεί που ο δήμος δεν καταφέρνει να επιτελεί το σκοπό του και να υπηρετεί τους δημότες (λόγω έλλειψης πόρων, αδυναμίας ή ανικανότητας), συλλογικότητες εθελοντών σαν την «Ανοικτή Κοινωνία – Area 14» μπορούν να δίνουν λύσεις, καλύπτοντας ανάγκες και εξυπηρετώντας πολλαπλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις