Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπιράλ: Συνάντηση της Εύας Αθανασοπούλου με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Χάλκης

Σπιράλ: Συνάντηση της Εύας Αθανασοπούλου...

Συνεχίζονται οι αυτοδιοικητικές επαφές του σπιράλ ανά την Ελλάδα

Τον Δήμαρχο της νήσου Χάλκης Άγγελο Φραγκάκη και τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Οικονομικής και Τοπικής Ανάπτυξης (Τουρισμού) Βασίλη Ρουσσάκη, επισκέφτηκε στο δημαρχείο του ομώνυμου δήμου η Γραμματέας του σπιράλ, Εύα Αθανασοπούλου, στο πλαίσιο της επικοινωνίας της παράταξης με αυτοδιοικητικούς παράγοντες ανά την Ελλάδα. Το σπιράλ εξακολουθεί να καταγράφει καλές πρακτικές και θετικές πρωτοβουλίες δημάρχων και δημοτικών αρχών, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει το δίκτυο επαφών του με επιτυχημένους δημάρχους σε όλη την επικράτεια.

Η αυτοδιοικητική ομάδα του Άγγελου Φραγκάκη κατάφερε με πάθος, εργατικότητα και πνεύμα συνεργασίας να δημιουργήσει μία πρωτοπορία για την Ελλάδα, καθιστώντας τη Χάλκη το πρώτο «GReco island» της χώρας, νησί-πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακής καινοτομίας. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή μαζί με  143 ιδιώτες και φορείς συμμετείχε στην ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Χάλκης  «Κάλχιον», μία από τις λίγες σχετικές πρωτοβουλίες πανελλαδικά. Στόχος η ενεργειακή αυτοτέλεια του νησιού και το καθαρό περιβάλλον. Η εγκατάσταση  στο νησί φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW, το οποίο πολύ σύντομα θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των μονίμων κατοίκων, των επιχειρηματιών αλλά και των δημοτικών παροχών (δημαρχείο, σχολείο, ιατρείο, αφαλάτωση, αντλιοστάσιο, δημοτικός φωτισμός κ.α.) και ο σχεδόν μηδενισμός των λογαριασμών ρεύματος, είναι μια σημαντική κατάκτηση και άπιαστο όνειρο για άλλους δήμους της χώρας.

Θετική έκπληξη για εμάς το γεγονός ότι ο προμηθευτής των φωτοβολταϊκών είναι πατρινή εταιρία! «Ουδείς προφήτης στον τόπο του» σχολιάζουμε καυστικά για την απουσία αξιοποίησης φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, οκτώ χρόνια τώρα. Παράλληλα, ένα ακόμη πρότζεκτ «τρέχει» από τη δημοτική αρχή στη Χάλκη, σε συνεργασία με μια ισραηλινή εταιρεία, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα κύματα της θάλασσας.

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Δήμου Χάλκης βρίσκεται η επανακατοίκηση του εγκαταλειμμένου οικισμού Παλιό Χωριό (του παλαιότερου και κάποτε κεντρικότερου οικισμού του νησιού), η αύξηση του αριθμού των μονίμων κατοίκων της Χάλκης αλλά και η ολοκλήρωση των προγραμμάτων Ανακύκλωσης, Βιολογικού Καθαρισμού και Ηλεκτροκίνησης Οχημάτων. Την τελευταία, μάλιστα, την διαπιστώσαμε στα μικρά αυτοκίνητα της Αστυνομίας του νησιού. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από γενικά αυτοδιοικητικά θέματα (θεσμικό πλαίσιο, χρηματοδοτικές ευκαιρίες κ.α.) αλλά και προβλήματα του νησιού, όπως η μη επάρκεια ιατρικής στελέχωσης, ο αποκλεισμός λόγω καιρικών συνθηκών και θέματα οικιστικής ανάπτυξης. Τα ταξίδια και οι επαφές των στελεχών του σπιράλ συνεχίζονται, με καταγραφή επιτυχών, ιδεών και συμβουλών και εξασφάλιση μιας χρήσιμης ισχυρής δικτύωσης πανελλαδικά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις