Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό θεσμό EUNICE

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμ...

Μία σημαντική κοινοπραξία 7 πανεπιστημίων της Ευρώπης με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τη Σύγκλητο, δέχθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τη συμμετοχή του στην κοινοπραξία 7 πανεπιστημίων της Ευρώπης που συνθέτουν τον θεσμό του EUNICE European University, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη.

Η πρόσκληση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συνέπειας και της ακαταπόνητης προσπάθειας του ΠΑ.ΠΕΛ. και του Τμήματος HMMY (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών) για ενίσχυση της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και ανάπτυξη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κινητικότητας, στη βάση συντονισμένων ενεργειών, στις οποίες ξεχωρίζει η συμβολή του Τμήματος, που επί σειρά ετών διατηρεί στενή και σημαντική συνεργασία με δύο εκ των πανεπιστημίων – εταίρων του EUNICE, δηλαδή το Brandenburg University of Technology (Γερμανία) και το Poznan University of Technology (Πολωνία).

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν, πλέον αυτών, πέντε ακόμα πανεπιστήμια υψηλού ακαδημαϊκού και ερευνητικού προφίλ, τα οποία είναι:

- Το University of Cantabria (Ισπανία)

- Το University of Mons (Βέλγιο)

- Το University of Catania (Ιταλία)

- Το Université Polytechnique Hauts-de-France (Γαλλία)

- Το University of Vaasa (Φιλανδία)

Με τη συμμετοχή στο EUNICE, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου γίνεται μέλος ενός συμπαγούς δικτύου ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, στο επίπεδο της διάδρασης, ανάπτυξης και προώθησης κοινών ερευνητικών και διδακτικών πρωτοβουλιών, της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της ευρωπαϊκής αναγνώρισης του ΠΑ.ΠΕΛ. και των Τμημάτων του.

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στο συνεργατικό αυτό σχήμα, που απώτερο σκοπό έχει τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και την προετοιμασία των πολιτών και επιστημόνων να ανταποκριθούν σε μελλοντικές κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, οι φοιτητές του Τμήματος ΗΜΜΥ, αλλά και όλων των Τμημάτων του ΠΑ.ΠΕΛ., θα μπορούν να λαμβάνουν πανεπιστημιακό δίπλωμα συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, μέσω του EUNICE προωθείται η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων ιδρυμάτων για την υλοποίηση, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, πρωτοβουλιών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας και του διοικητικού προσωπικού, ενώ ακόμα συντονίζονται μετακινήσεις φοιτητών, ερευνητών και του προσωπικού των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων στις χώρες που εδρεύουν τα πανεπιστήμια της κοινοπραξίας για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο Πρόεδρος του ΗΜΜΥ, Νικόλαος Βώρος, δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή στο EUNICE:

«Το Τμήμα ΗΜΜΥ που διαθέτει ήδη μακροχρόνια και πολύτιμη εμπειρία στο συντονισμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, με εταίρους από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και έχει συμβάλει στη διασύνδεση με πρωτοβουλίες όπως το EUNICE, υποδέχεται με χαρά τη σημαντική αυτή στιγμή που το ΠΑ.ΠΕΛ. τοποθετείται στον χάρτη των Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Με αιχμή του δόρατος την εμπειρία του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος, θα αξιοποιήσουμε κάθε εφόδιο και ευκαιρία που δίνεται, ώστε να συνδράμουμε τα μέγιστα σε δράσεις που, μέσω του EUNICE, αναμένεται αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις