Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Οι ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του ...

Δείτε φωτογραφίες

Στο φετινό εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων, περιλαμβάνονται  πέντε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου οι κατασκηνωτές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης τους.

Μέσα από τη δράση «Πολίτες της Μεσογείου» που προσφέρει το Μουσείο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν και εξερευνούν βιωματικά τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εκθέματα των μόνιμων Συλλογών του Μουσείου, διαμορφώνοντας έτσι ένα άλλον τρόπο σύλληψης της τοπικής ιστορίας.

Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν συνέχεια της συνεργασίας του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Ο Γιώργος Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος και Βοηθός Δημάρχου για το Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, σημειώνει:

«Η παρούσα συνεργασία μάς ενθαρρύνει και ενισχύει το σχεδιασμό μας σχετικά με τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου παιδαγωγικού δημιουργικού προγράμματος για τα παιδιά των κατασκηνώσεων. Η κατανόηση της ιστορικής γραμμής και η σύνδεση από πλευράς τους με την τοπική ιστορία προσφέρουν μια σφαιρικότερη αντιμετώπιση της ζωής και του χωροχρονικού πλαισίου μέσα στο οποίο ζουν, δρουν και αλληλοεπιδρούν».

Από την πλευρά της, η μουσειολόγος, Γεωργία Μανωλοπούλου αναφέρει:

«Το μουσείο αποτελεί πεδίο κατανόησης του κόσμου, της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας, της πολιτιστικής πολυμορφίας, της αλληλεγγύης. Ένα περιβάλλον άτυπης εκπαίδευσης, όπου  τα παιδιά  των κατασκηνώσεων έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, να διερευνήσουν και να ανιχνεύσουν με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό το πρόσωπο της πόλης τους, της Πάτρας της Μεσογείου. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια των δράσεων μας  όλο το καλοκαίρι με τους μικρούς κατασκηνωτές».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις