Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Επελέγη ο ανάδοχος για τη μελέτη αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

Πάτρα: Επελέγη ο ανάδοχος για τη μελέτη ...

Τι εργασίες θα γίνουν

Επελέγη  ο ανάδοχος για τη μελέτη αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" , ανακοινώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Όπως επισημαίνει"η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας, «Απόλλων», είναι μεταξύ των ιδιαίτερης αξίας έργων στην πόλη μας.

Ήδη, το Υπουργείο Πολιτισμού που θα εκτελέσει το έργο, προχώρησε στην επιλογή του αναδόχου για την «Μελέτη αποκατάστασης Θεάτρου Απόλλων Πατρών, με την λειτουργική επάνάχρησή του», με προϋπολογισμό  1.761.650,57 ευρώ, πράγμα που αποτελεί το δεύτερο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου. Το πρώτο έγινε στα τέλη του Νοεμβρίου του 2020, όταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την προγραμματική σύμβαση που αφορά συνολικά την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», ενός από τα χαρακτηριστικά μνημεία της Πάτρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 12.791.126,71 ευρώ  και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική  Ελλάδα 2014 -2020» (ΕΣΠΑ).

Το έργο εντάχθηκε στο σχέδιο για την Β.Α.Α. (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) του Δήμου Πατρέων τον Ιανουάριο του 2017 και σκοπός του είναι η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του Θεάτρου «Απόλλων», επιφάνειας περίπου 2.133 τ.μ., κυρίως ως ενεργή θεατρική σκηνή της πόλης και δευτερευόντως ως χώρος συναυλιών ή μουσική σκηνή.

Οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τον σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του θεάτρου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο που προστατεύεται.

Στις επεμβάσεις αποκατάστασης περιλαμβάνεται η συντήρηση του θεάτρου, η τυχόν ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και ο εκσυγχρονισμός του, με σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, φωτισμού, ήχου, Η/Μ εγκαταστάσεων, σκηνή, νέα καθίσματα, επενδύσεις κλπ για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων. Χώροι του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης (επιφάνειας περίπου 520 τ.μ.), το οποίο είναι όμορο με το Θέατρο και ιδιοκτησίας επίσης του Δήμου Πατρέων, θα φιλοξενήσουν συνοδές απαραίτητες λειτουργίες του Θεάτρου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture