Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Αλεξόπουλος στο thebest.gr: Ήταν ένα όμορφο ταξίδι, δεν πίστευα ότι θα μου προσφέρει τόσο όμορφα δώρα

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Αλ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο κ. Αλεξόπουλος με καταγωγή από τον Βρανά κοντά στα Λουτρά Κυλλήνης την Πέμπτη 21/7 θα βρίσκεται στο Πολύεδρο για την παρουσίαση του 1ου του βιβλίου "Να με Θυμάσαι τον Αύγουστο"

Ξεκίνησε να γράφει από εσωτερική ανάγκη για όσα ένιωθε μέσα του, σε σκονάκια, σε μικρά χαρτάκια που κάποια στιγμή έφτασαν τα 150 με 200. Τότε είπε να τα περάσει σ’ ένα μπλοκ και μετά σ’ έναν υπολογιστή. Οι πρώτες αυτές 130 σελίδες ήταν η βάση για αυτό που στην πορεία εξελίχθηκε το 1ο του βιβλίο. Ο λόγος για το βιβλίο με τίτλο «Να με Θυμάσαι τον Αύγουστο» του δημοσιογράφου με ρίζες καταγωγής από τον Βρανά Ηλείας κοντά στα Λουτρά της Κυλλήνης, Κώστα Αλεξόπουλου που πρωτοκυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Το βιβλίο του Κώστα Αλεξόπουλου, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών – ΕΣΗΕΑ και εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1985, πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση στον κήπο του Πολύεδρου στην Κανακάρη 147, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 στις 8.30 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Μάγνης και η Ρούλα Κωστακοπούλου, δημοσιογράφος και κοινωνιολόγος ενώ θα συντονίσει η Κρίστυ Κουνινιώτη.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον κ. Κώστα Αλεξόπουλο, ο οποίος με χαρά μας μίλησε για το πρώτο του αυτό βιβλίο που το ξεκίνησε το 2015, το άφησε τα επόμενα δύο χρόνια για να επιστρέψει δριμύτερος σε αυτό τον Δεκέμβριο του 2018, ολοκληρώνοντάς το στα τέλη του 2020. Ο Κώστας Αλεξόπουλος ανέφερε στο thebest.gr πως είναι ένα βιβλίο νοσταλγικό με ιδιαίτερα ευαίσθητα, ανθρώπινα στοιχεία και πως οι ιστορίες του, έστω και μία από όσες αφηγείται, θα μας θυμίσει κάτι από τον εαυτό μας.

Έρχεται με μεγάλη χαρά στην Πάτρα και στο Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα, τους οποίους επαίνεσε (πολύ φιλικοί και θετικοί άνθρωποι) ενώ μετά όπως μας είπε, θα πάει στα πάτρια εδάφη, στον Βρανά Ηλείας για λίγες ημέρες καλοκαιρινής ανάπαυλας και ξεκούρασης.

«Ξεκίνησα αυτό το βιβλίο από το “ψώνιο” μου, εξάλλου εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε το γράψιμο ως καθημερινή συνήθεια και ενασχόληση. Αν υπάρχουν και περισσότερες ευαισθησίες τότε προκύπτει και η συγγραφή. Το να γράψεις ένα βιβλίο είναι ένας τρόπος έκφρασης και ένιωθα μέσα μου ότι ήρθε ο χρόνος να αρχίσω να περνάω στο χαρτί όσα αισθανόμουν. Ξεκίνησα λοιπόν γράφοντας σε σκονάκια φτάνοντας τις 130 σελίδες. Στο βιβλίο μιλάω για τη ζωή του Αλέξανδρου που είναι ένα παιδί που μεγαλώνει σ’ ένα χωριό που δεν το κατονομάζω αλλά όσοι είναι από την περιοχή θα το αναγνωρίσουν. Ο Αλέξανδρος είναι ένα παιδί υπερκινητικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και από μικρός έχει μάθει να ονειρεύεται. Όλα αυτά που βιώνει κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Υπάρχουν θα έλεγα και ορισμένα αυτοβιογραφικά στοιχεία και το βιβλίο μου παίζει, θεωρώ ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία ενώ εμπεριέχει και κάποια φιλοσοφικά στοιχεία.

Κάθε ιστορία έχει μία δόση υπερβολής αλλά όχι τραγική ώστε να χάνει την αξία της. Νιώθω υπερήφανος γιατί και λογοτεχνικά είναι πολύ δουλεμένο και αυτός που θα το διαβάσει θα το καταλάβει. Είναι σαν μία απονομή σεβασμού προς τον αναγνώστη», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος προσθέτοντας πως η συγγραφή του βιβλίου του «Μα με Θυμάσαι τον Αύγουστο», όπου ο ίδιος επιμελήθηκε έως και το πολύ όμορφο «καλοκαιρινό» εξώφυλλο, επιλέγοντας το ανάμεσα σε έξι άλλα, αποτέλεσε ένα όμορφο ταξίδι. «Δεν πίστευα πόσα όμορφα δώρα θα μου χάριζε. Είναι μία ιστορία με ισορροπίες που κεντρίζουν θετικά το ενδιαφέρον του αναγνώστη και έχει μία εντιμότητα θαρρώ απέναντι στον ήρωα μου τον Αλέξανδρο ενώ από την αφήγηση δεν λείπει και ο έρωτας της ζωής του».

Ο Κώστας Αλεξόπουλος γεννήθηκε στον Βρανά Ηλείας και πήγε έως και τα χρόνια του γυμνασίου, σχολείο στο κοντινό Βαρθολομιό ενώ κατόπιν έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου κατοικεί και σήμερα. Με νοσταλγία θυμάται και μάλιστα μου ζήτησε να το αναφέρω οπωσδήποτε, ότι στα χρόνια του σχολείου, είχε μία καθηγήτρια φιλόλογο ονόματι Παπαδοπούλου που στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και της έκθεσης είχε διακρίνει την κλίση του στο να γράφει καλά. «Όταν μεγαλώσεις σκέψου και τη δημοσιογραφία μου είχε πει διαβάζοντας εκθέσεις μου», ανέφερε ο Κώστας Αλεξόπουλος, ο οποίος στην πορεία σπούδασε Αθλητική Δημοσιογραφία, Επικοινωνία και Ψυχολογία στον Αθλητισμό, Οργάνωση-Διοίκηση Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό, Ανάλυση-Σχεδιασμό Συστημάτων, Διαχείριση Προσωπικού, Ανάπτυξη Τεχνικών και Προώθηση Δράσεων Εταιριών, Δημόσιες Σχέσεις, Τεχνική Γραπτού και Προφορικού Λόγου, ενώ έκανε & σεμινάρια Πολιτικών και Κοινωνικών Διαλέξεων.

Έχει εργαστεί σε πολλά αθλητικά Μέσα ενημέρωσης ως ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης αλλά και διευθυντής. Έχει δουλέψει στις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ. Ώρα για Σπορ, Εξέδρα, στους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΑΝΤ1, NOVA, COSMOTE TV), στην ΕΡΑ Σπορ αλλά και στα περιοδικά MAX, ENA, FOR HIM. Έχει επίσης δουλέψει και ως καθηγητής δημοσιογραφίας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και στο ΙΕΚ Όμηρος.

Το βιβλίο του «Να με Θυμάσαι τον Αύγουστο» πρόκειται να παρουσιαστεί και στη Γαστούνη του ν. Ηλείας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ επίκεινται παρουσιάσεις και σε πολλές άλλες πόλεις της Περιφέρειας καθώς και δύο κεντρικές παρουσιάσεις στην Αθήνα.

«Πιστεύω πως αν δεν δώσεις την ψυχή σου δεν μπορείς να τα καταφέρεις, κι αυτό έκανα, μπήκα στη διαδικασία και έδωσα τη ψυχή μου. Είναι ένα βιβλίο νοσταλγικό, ανθρώπινο και ευαίσθητο που προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη να το διαβάσει» ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει ξεκινήσει να γράφει το δεύτερο βιβλίο του με την προοπτική να κυκλοφορήσει το 2023.

Τέλος ο κ. Αλεξόπουλος μας είπε με καμάρι πως εκτός από τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή, παίζει και κιθάρα και τραγουδάει αλλά & πως είναι μέλος στη θεατρική ομάδα του Δημήτρη Παπαγιάννη που τον ερχόμενο χειμώνα θα ανεβάσουν στην Αθήνα το «Μαουτχάουζεν» του σπουδαίου συγγραφέα, στιχουργού και σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ο Κώστας Αλεξόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αναστασία Κορινθίου που τύλιξε με αστερόσκονη τις σελίδες του, όπως λέει και τον εκδότη του, Θοδωρή Ευθυμιάδη «που με εμπιστεύτηκε και με προσκάλεσε στο Υδροπλάνο του, μετουσιώνοντας το όνειρο μου αυτό σε μία πολύ προσεκτική και στιλάτη έκδοση».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture