Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ξηλώματα» στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για τον θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη

Πάτρα: «Ξηλώματα» στο νοσοκομείο Άγιος Α...

Ποινές σε τουλάχιστον πέντε άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου

Ποινές σε τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά το θάνατο του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο άτυχος άνδρας προσήλθε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος αλλά το προσωπικό τον έδιωξε επειδή δεν εφημέρευε το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποινές αφορούν σε πρόσωπα που υπηρετούν προφανώς στο νοσοκομείο και ήταν παρόντες το μοιραίο βράδυ που έφυγε από τη ζωή ο 49χρονος και εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Ο κος Στελλάτος τόνισε πως το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ και ανέφερε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γαιτρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Ανάμεσά τους και η νοσηλεύτρια που φέρεται να συνομίλησε με τον 49χρονο και να του ζήτησε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου επειδή το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας εκείνη τη βραδιά ήταν εκτός εφημερίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις