Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Μάχη με τις φλόγες και κατά τη διάρκεια της νύχτας - Μπαρής: Θα είναι μακρύ το βράδυ- ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Από την εκκένωση στην Πλατανόβρυση

Από την εκκένωση στην Πλατανόβρυση

Συναγερμός στις αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη φωτιά

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή νύχτα, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στον Δήμο Ερυμάνθου, καθώς παραμένει μεγάλο το μέτωπο. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την οριοθέτηση του μετώπου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

*Δύσκολο, αλλά βελτιωμένο, παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στον Δήμο Ερυμάνθου, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την οριοθέτηση του μετώπου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

*"Θα είναι μακρύ το βράδυ" ανέφερε σε δηλώσεις του στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής. Αναφερόμενος, στην κατάσταση της φωτιάς, που πλέον έχει περάσει στον Δήμο Ερυμάνθου, είπε: "Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σίγα σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά. 

* Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Καλλιθέα Πατρών. Το πύρινο μέτωπο έχει μπει και καίει στον Δήμο Ερυμάνθου, κοντά στο χωριο Πλατανόβρυση που έχει ήδη εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Αγία Παρασκευή. 

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνδράμουν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Αχαϊα- Θεόδωρος Μπαρής: Η εστία της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε σπίτια στο χωριό Πλατανόβρυση

Δήμος Ερυμάνθου: Στο πύρινο μέτωπο ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης -ΦΩΤΟ

Αχαϊα- Αναστασία Τογιοπούλου: "Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στο Δήμο Ερυμάνθου"

Οι καπνοί από την μεγάλη πυρκαγιά της Αχαΐας έφτασαν μέχρι το Μεσολόγγι - ΒΙΝΤΕΟ

 

* Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση δύο οικισμών. Συγκεκριμένα ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση (Μέτζαινα) και Αγία Παρασκευή (Τοπόλοβα) να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα. Οι φλόγες προχωρούν ακάθεκτες, παρά τις συνεχείς και εντατικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα δήμου Πατρέων Αχαΐας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν φόβους για επέκταση της φωτιάς στο βουνό.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ενώ στο σημείο επιχειρούν 118 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

*Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά  στην Καλλιθέα.  Στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα με 48 άνδρες της Πυροσβεστικής, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για επέκταση της φωτιάς προς το βουνό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιθέα Πατρών, στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλία σε περιοχή κοντά σε λιοστάσια.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικης και της Αστυνομίας.

Πλατανόβρυση

Πλατανόβρυση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις