Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπόρις Τζόνσον: "Θα αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι… υπερήφανος για την ηγεσία που προσέφερα"

Μπόρις Τζόνσον: "Θα αποχωρήσω με το...

Τι δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε σήμερα πως πολύ σύντομα θα αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά από την πρωθυπουργία. 

Ο Μπόρις Τζόνσον εξαναγκάστηκε σε παραίτηση καθώς έχασε τη στήριξη κορυφαίων υπουργών και βουλευτών του και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαδοχής του.

«Είμαι… υπερήφανος για την ηγεσία που προσέφερα και σύντομα θα αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο και ξεκαθάρισε πως το Συντηρητικό Κόμμα θα συσπειρωθεί γύρω από το πρόσωπο που θα επικρατήσει στην κούρσα διαδοχής του.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον είπε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική «ενέργεια παράλογης βίας», ενώ υπέβαλε τα συλλυπητήρια του στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική ενέργεια παράλογης βίας. Τόνισε τον ρόλο του Σίνζο Άμπε στη δημιουργία των θεμελίων της εξαιρετικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Ιαπωνίας και δήλωσε ότι ήταν ένας πραγματικός φίλος για τη Βρετανία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις