Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022: Βραβείο Καλύτερης Νέας Αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο στην Τατιάνα Δήμου

Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022: Β...

Για την ανακαίνιση γραφείου στην Πάτρα

Σε μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην καλή αρχιτεκτονική πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο αίθριο του Mουσείου Μπενάκη τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022, που διοργανώνει ο ανεξάρτητος φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa.

Ο Γιώργος Πανέτσος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επιμελητής των «Δομών» και εμπνευστής των βραβείων, αφού καλωσόρισε το κοινό, ανέφερε πως στη φετινή διοργάνωση  υποβλήθηκαν συνολικά 208 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Φέτος, την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι Fabrizio Barozzi - Alberto Veiga (BAROZZI VEIGA) από τη Βαρκελώνη, ο Florian Idenburg (SO - IL) από τη Νέα Υόρκη και ο Yoshiharu Tsukamoto (ATELIER BOW-WOW) από το Τόκιο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πανέτσος κάλεσε τους αρχιτέκτονες Δημήτρη Διαμαντόπουλο, Γκουλιέλμο Λόπεζ και Μόρφω Παπανικολάου να απονείμουν αντίστοιχα τα τέσσερα βραβεία και τους επαίνους στις κατηγορίες: Καλύτερη μελέτη, Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, Καλύτερο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο και Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο.
Επίσης, απονεμήθηκε από τον ίδιο τον κ. Πανέτσο το καθιερωμένο, πλέον, Βραβεία Συναδέλφων για την καλύτερη μελέτη και το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, τα οποία προέκυψαν από μυστική ψηφοφορία των ομάδων που συμμετείχαν στα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022.

Στα βραβεία την τιμήτική είχε η Πάτρα όπου η Τατιάνα Δήμου έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Νέας Αρχιτεκτονικής Σε Υφιστάμενο Κτήριο.

Βραβείο Καλύτερης Νέας Αρχιτεκτονικής Σε Υφιστάμενο Κτήριο
στην Τατιάνα Δήμου και το αρχιτεκτονικό γραφείο td_architects για την ανακαίνιση γραφείου στην Πάτρα.

Σχεδόν στην καρδιά της Πάτρας, λίγα μέτρα πιο κάτω από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, επί της οδού Τσαμαδού, ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο του 1910, μετατρέπεται σε νέο αρχιτεκτονικό γραφείο και χώρο εκθέσεων. Το κτήριο βρίσκεται εκεί από το 1910, ξεκινώντας τότε ως ποτοποιία του Αγουρίδη και στη συνέχεια ως το περίφημο ξυλουργείο του Καρύδη, μέχρι περίπου το 2005 οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί.

Το κτήριο αυτό έχει πλήρη κάλυψη και είναι συνολικά 136,42 τμ. Είναι ένας ισόγειος και ενιαίος χώρος με τοιχοποιίες από πέτρινη λιθοδομή και στέγες με ξύλινους φορείς. Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης και αποκατάστασης του κτηρίου, ήταν η διατήρηση των βασικών δομικών στοιχείων του αλλά και η φυσική ανάδειξή τους μέσα από ελάχιστες παρεμβάσεις.

Αρχιτέκτονες: Tatiana Dimou Architects

Φωτογραφία: Penny Theodosiou

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις