Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Καλησπέρα στην Πάτρα μου!»- Η επιστροφή του Μαζωνάκη στην πόλη που τον ανέδειξε- Μαγείρεψε, τραγούδησε, μίλησε στο thebest.gr

«Καλησπέρα στην Πάτρα μου!»- Η επιστροφή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δύο...«ραντεβού» με τους Πατρινούς

Μοναδική ήταν η επιστροφή του Γιώργου Μαζωνάκη στην Πάτρα, την πόλη που τον ανέδειξε πριν από αρκετά χρόνια και υπήρξε αφετηρία για μία διαδρομή γεμάτη επιτυχίες.

Οι Πατρινοί ανταποκρίθηκαν στη «Μάζωξη» που οργάνωσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης ενώ το πρώτο ραντεβού μαζί του δόθηκε στην πλατεία Όλγας. Ο Γιώργος Μαζωνάκης και η κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος άνθρωπος» συναντήθηκαν εκεί και μαζί με αρκετό κόσμο μαγείρεψαν με υλικά που έφεραν θαυμαστές του Γιώργου Μαζωνάκη, στέλνοντας έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στην πλατεία περίπου στη μία ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν χρειάστηκε GPS για να βρει το δρόμο. Όπως ανέφερε θυμάται μέχρι και σήμερα όλη τη διαδρομή του στα μαγαζιά της πόλης που έπαιξε, όπως αναγνωρίζει, καθαριστικό ρόλο στην πορεία του

«Παιδιά, ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί» είπε και αμέσως «έπιασε δουλειά», κόβοντας λαχανικά (το μενού είχε κριθαράκι με λαχανικά).

Αφού μαγείρεψε, μίλησε στο thebest.gr....

Το μόνο που έχει αλλάξει στον Γιώργο Μαζωνάκη με το πέρασμα των χρόνων, είναι οι υποχρεώσεις του

Πώς αισθάνεστε που γίνατε αφορμή να συγκεντρωθεί σήμερα εδώ κόσμος για έναν καλό σκοπό;

Αισθάνομαι ευλογημένος και άνθρωπος εάν βάζω κι εγώ ένα λιθαράκι στο να γίνει κάτι καλό, με προσφορά και αγάπη, σαν αυτό που γίνεται σήμερα με την κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος».

Η μουσική μπορεί να καταφέρει ίσως πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζουμε…

Η μουσική μόνο αγάπη και εξέλιξη μπορεί να δώσει. Έρωτα, φαντασία και πόνο καμιά φορά.

Τι μπορεί να έχει αλλάζει στον Γιώργο Μαζωνάκη όλα αυτά τα χρόνια;

Το μόνο που έχει αλλάξει στον Γιώργο Μαζωνάκη με το πέρασμα των χρόνων, είναι οι υποχρεώσεις του. Από εκεί και πέρα είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος.

Δίνετε την εντύπωση ότι είστε ένας άνθρωπος, έτοιμος να ξεκινήσει από το μηδέν αν χρειαστεί...

Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να ζούμε το «τώρα» όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον ενώ το παρελθόν, το έχουμε ζήσει. Σημασία λοιπόν έχει να ασχολούμαστε με το παρόν.

Στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη βρισκόταν και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η «ψυχή» της κοινωνικής κουζίνας.

Γιώργος Μαζωνάκης και Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης και Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η σύμπραξη με τον Γιώργο Μαζωνάκη βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο. Μία μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να είναι μαζί μας. Του είπα κόπιασε, και ήρθε. Στην αρχή, πολλοί νόμιζαν ότι όλο αυτό, είναι ψεύτικο.  

Ο Γιώργος Μαζωνάκης όμως, δεν ήρθε να κερδίσει κάτι από εμάς. Εμείς κερδίζουμε από αυτόν. Δεν είναι κάτι που το κάνει για τον εαυτό του. Αυτό και μου αρέσει και με ενοχλεί γιατί ό,τι κάνεις, πρέπει να το κάνεις πρώτα για σένα» ανέφερε στο thebest.gr.

Το ραντεβού στο Παμπελοποννησιακό στάδιο

Είμαι χαρούμενος που σμίγουμε μετά από χρόνια

Το δεύτερο ραντεβού στην Πάτρα για τον Γιώργο Μαζωνάκη και τους πατρινούς θαυμαστές του δόθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Από νωρίς στο στάδιο ήταν γεμάτο με τον Γιώργο Μαζωνάκη να ανεβαίνει στη σκηνή στις 21:45 ερμηνεύοντας το «Αν μ΄ακούς» με το κοινό να φωνάζει ρυθμικά «Μαζώ».

«Καλησπέρα στην Πάτρα μου!» ήταν οι πρώτες του λέξεις ενώ ζήτησε από το κοινό του, από τον καθένα ξεχωριστά να είναι ο εαυτός του. «Να μην ντρέπεστε! Είμαι χαρούμενος που σμίγουμε μετά από χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες του παλιότερες αλλά και νέες ενώ δεν έλειψε η αναφορά στο λαϊκό τραγούδι όταν με όλο το στάδιο τραγούδησε, «Ώρες μικρές»

«Θα πρέπει να υποστηρίζουμε τα λαϊκά τραγούδια, να τα ακούμε, να τα ζητάμε. Τα ραδιόφωνα μου έλεγαν να μη πω αυτό το τραγούδι. Αναρωτήθηκα γιατί. Ο κόσμος αγαπάει αυτό που είναι καλό, που είναι ποιοτικό, αγαπάει την αλήθεια στις μέρες μας. Είπα θα το κυκλοφορήσω, κι ας μη το παίξετε.

Σας ευχαριστώ που το κάνατε δικό σας- δικό μας. Να συνεχίσουμε να αγαπάμε το μπουζούκι που πρέπει να μείνει στη θέση του» είπε και ακολούθησε πρόγραμμα που «ξεσήκωσε» το στάδιο….

Φωτογραφίες:

Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (πλ. Όλγας)

Γιάννης Πεφάνης (Παμπελοποννησιακό στάδιο)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight