Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν ξανά κατά Μητσοτάκη: «Βάζει μεσάζοντες, αλλά αν δεν συμμαζευτεί, δεν πρόκειται να τον συναντήσω»

Ερντογάν ξανά κατά Μητσοτάκη: «Βάζει μεσ...

Μετά τη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Ξανά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στράφηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. «Η στάση του αρχηγού της Ελλάδας (Κυριάκου Μητσοτάκη) είναι ήδη ξεκάθαρη. Μπροστά σε αυτή την τάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες», σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Στις συναντήσεις που έκανα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί υιοθέτησαν μια προσέγγιση του τύπου "ας γίνουμε μεσολαβητές να σας φέρουμε σε επαφή. Δεν θα συναντηθείτε; Τουλάχιστον μέχρι το τέλος έτους φέτος ας συναντηθείτε"».

Εν συνεχεία ο Ερντογάν μίλησε για την απάντηση που έδωσε ο ίδιος στους «μεσάζοντες» και επανήλθε στο αφήγημα των παράνομων εξοπλισμών στα νησιά:

 «Και τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για μια τέτοια συνάντηση αυτή τη στιγμή". Γιατί είναι προφανές πώς εξοπλίζουν αυτή τη στιγμή τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που τώρα θα ευθυγραμμιστεί μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Άσε που πηγαίνει επίσης στα νησιά, προσπαθώντας να δώσει μήνυμα από εκεί χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας χαρακώματα. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα, αν είχε καλές προθέσεις. Μετά από αυτά, λυπούμαστε, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη σύνοδο του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Κι άστον αυτόν να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας συμμαζευτεί πρώτα κι όταν συμμαζευτεί, τότε δεν θα ‘ναι αδύνατο να συναντηθούμε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από τη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις