Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρδισαν την πρώτη μεγάλη μάχη και «χτύπησαν» κορυφή! 20 Πατρινοί μαθητές μιλούν στο thebest.gr για τη δικαίωση ενός ονείρου

Κέρδισαν την πρώτη μεγάλη μάχη και «χτύπ...
Κωνσταντίνα Τσίχλα, Τάκης Μαρτάτος

Οι πρώτες σκέψεις τους και τα συναισθήματα

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των εξεταζόμενων μαθημάτων, έληξε και η μεγάλη αγωνία των Πανελληνίων εξετάσεων με κάποιους από τους υποψήφιους να βλέπουν ήδη το όνειρό τους να μετατρέπεται σε πραγματικότητα. 

Είκοσι πατρινοί μαθητές που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες μίλησαν στο thebest.gr. Όλα τα παιδιά ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους αλλά και τους καθηγητές τους για τη σημαντική στήριξη την απαιτητική και δύσκολη περίοδο της προετοιμασίας και δήλωσαν πανέτοιμοι να περάσουν το κατώφλι της φοιτητικής ζωής έχοντας στη φαρέτρα τους μια πρώτη νίκη  στο στίβο της ζωής.

Μάλιστα μας επισήμαναν και το γεγονός ότι  φέτος είχε προστεθεί και εξεταζόμενη ύλη ενώ υπήρξαν και αλλαγές στο σύστημα των βαθμολογιών. Κάθε πανεπιστημιακό τμήμα όρισε τους συντελεστές βάσει των οποίων θα πολλαπλασιαστούν οι επιδόσεις των υποψηφίων σε καθένα από τα 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ενώ με το προηγούμενο σύστημα σε κάθε επιστημονικό πεδίο υπήρχαν δύο μαθήματα βαρύτητας, οι βαθμοί στα οποία πολλαπλασιάζονταν με 1,3 και 0,7.

Η Ελένη Νταλαπέρα συγκέντρωσε 19.545 μόρια

«Νιώθω μεγάλη ανακούφιση καθώς είχα ανησυχία με τα μαθήματα όπως τα μαθηματικά όπου όμως τελικά πήγα πολύ καλά παίρνοντας βαθμό 19,8. Στοχεύω στη σχολή Χημικών Μηχανικών στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

 Ήταν μία προετοιμασία με πολύ διάβασμα, πολλή εξάσκηση και πολλά διαγωνίσματα στο φροντιστήριο και στο σχολείο (Λύκειο Καστριτσίου) ενώ φρόντισα να υπάρχει καλή οργάνωση χρόνου για να τα προλαβαίνω. Σίγουρα θυσίασα κάποια πράγματα όπως άλλες δραστηριότητές μου στην ομάδα ρητορικής debate ή στην χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου ενώ και οι βόλτες μου ήταν λιγότερες λόγω των αναγκών του διαβάσματος».

*Φροντιστήριο Πρίσμα

Η Μαρία Παναγοπούλου συγκέντρωσε 19.520 μόρια

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί αισθάνομαι ότι δικαιώθηκε η προσπάθειά μου και οι κόποι δύο ετών. Είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου και των φίλων και αυτό είναι σημαντικό.

Η καλή ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο σε μία τέτοια προσπάθεια. Υπήρχε στήριξη από το σχολείο, το 7ο ΕΠΑΛ αλλά και από το φροντιστήριο και ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου γι΄ αυτό. Στόχος μου είναι η ιατρική και ελπίζω ότι θα καταφέρω να περάσω».
 *Φροντιστήριο Πρόσημο

Η Αγγελική Τσερνοτοπούλου συγκέντρωσε 19.260 μόρια

«Συγκινήθηκα όταν είδα τα μόρια. Είναι τεράστια η χαρά αλλά και η δικαίωση. Με πολύ διάβασμα τα κατάφερα. Είχα επιμονή αλλά και στήριξη από τους γονείς και τους καθηγητές μου.

 Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν τους γονείς μου τους καθηγητές στο φροντιστήριό μου, ειδικά τον κ. Δημήτρη Καρανάσιο  αλλά και τους καθηγητές μου στο 7ο Γενικό Λύκειο. Ήταν μία δύσκολη χρονιά, με αυξημένο άγχος. Όλα πήγαν καλά όμως. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε ποια σχολή θέλω να πάω, όταν ο βαθμός σου δίνει αρκετές επιλογές η διαδικασία γίνεται κάπως πιο περίπλοκη».

*Φροντιστήριο Άνοδος

Ο Δημήτρης Βακάλογλου συγκέντρωσε 18.940 μόρια

«Χαίρομαι πολύ για την επιτυχία μου, είχα προσπαθήσει πολύ και αυτή τη στιγμή νιώθω χαρά και δικαίωση. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Ήταν μία κουραστική χρονιά που ειδικά τους τελευταίους μήνες είχα θυσιάσει τις βόλτες μου και είχα περιορίσει στο ελάχιστο να βγαίνω έξω. Για την επιτυχία στις πανελλήνιες θεωρώ ότι χρειάζεται πρόγραμμα, να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, τις ανάγκες σου και το κυριότερο να κάνεις πολύωρο και συνάμα ποιοτικό διάβασμα. Να είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου. Επίσης να έχεις καλούς καθηγητές με τους οποίους να υπάρχει χημεία και μεταδοτικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο όσο και στο σχολείο μου, στο 9ο Λύκειο, για τη στήριξή τους».

*Φροντιστήριο Πρίσμα

Η Οξάνα Ίντριζι συγκέντρωσε 18.920 μόρια

«Νιώθω περήφανη και πολύ χαρούμενη, δεν το περίμενα καθώς με τρόμαζαν κάποια μαθήματα όπως η έκθεση που είναι πιο υποκειμενικό μάθημα. Εν τέλει πήγαν όλα καλά. Στοχεύω στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών είτε στην Πάτρα είτε στην Αθήνα. Την τελευταία χρονιά της προετοιμασίας θυσίασα αρκετά πράγματα -καθώς δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο- όπως το να βλέπω τους φίλους μου εκτός μόνο στο σχολείο, στο Λύκειο Βραχνείκων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη στήριξή τους, την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο».

*Φροντιστήριο Πρίσμα

Η Εβίτα Λεοντίτση συγκέντρωσε 18.920 μόρια

«Νιώθω θα έλεγα έκπληκτη με το αποτέλεσμα αλλά και χαρούμενη και περήφανη γιατί ξέρω πως προσπάθησα. Η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα αρκετών χρόνων, δύσκολων λόγω και των συνθηκών της πανδημίας ενώ φέτος προστέθηκε και ύλη που είχαμε για διάβασμα. Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική και μάλιστα η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα τελευταία τρία χρόνια προσανατολιζόμουν προς την ιατρική και λόγω της οικογένειάς μου καθώς η μαμά μου είναι οδοντίατρος. Την περίοδο της προετοιμασίας θυσίασα αρκετά πράγματα, έβλεπα σπάνια τους φίλους μου και προσπαθούσα να μην ξενυχτώ καθώς θεωρώ βασικό τον ύπνο για να ξεκουραστεί το μυαλό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα στους γονείς μου, την οικογένειά μου αλλά και σε όλους τους καθηγητές μου στο σχολείο, στο Πρότυπου Λύκειο στου Λάγγουρα και στο φροντιστήριο».

*Φροντιστήριο Πρίσμα

Ο Ανδρέας Χονδρογιάννης συγκέντρωσε 18.920 μόρια

«Ο στόχος να εισαχθώ στην πρώτη σχολή επιλογής μου έγινε πραγματικότητα με τα 18.920 μόρια που πέτυχα στις εξετάσεις.

Η ιατρική είναι η σχολή που από μικρή ηλικία ήθελα να με συντροφεύει ως επιστήμη σ’ όλη μου τη ζωή και γι’ αυτό δούλεψα σκληρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που στάθηκε δίπλα μου σ’ όλη αυτήν την προσπάθεια και στους καθηγητές μου στα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ που με πίστεψαν και με οδήγησαν στην επιτυχία του ονείρου μου».

*Φροντιστήριο Ορμή

Η Ιωάννα Ζήρου συγκέντρωσε 18.790 μόρια

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Έφυγε ένα άγχος καθώς πρόκειται για μία ψυχοφθόρα διαδικασία. Παίζει σημαντικό ρόλο στο να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα ο τρόπος που δομείς το πρόγραμμά σου. Φέτος διάβασα περισσότερες ώρες όμως η διαδικασία ήταν ίδια με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές. Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική όμως θα το σκεφτώ ξανά πριν συμπληρώσω το μηχανογραφικό».

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια- Λάγγουρα

Ο Νίκος Κωστόπουλος συγκέντρωσε 18.740 μόρια

«Ο στόχος μου επιτεύχθηκε και είχα ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Χρειάστηκε κόπος και προσπάθεια καθώς δεν ήταν μία εύκολη πορεία. Δεν διάβαζα 10 ώρες την ημέρα όμως το διάβασμά μου ήταν ουσιαστικό. Δεν μπορώ να πω ότι θυσίασα πολλές εξόδους, όμως διάβαζα. Λατρεύω τα Λατινικά  την ιστορία, είναι το πάθος μου, άρα η πρώτη μου επιλογή είναι Ιστορία- Αρχαιολογία. Θα σκεφτώ όμως και τη Νομική».

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια- Λάγγουρα

Η Μαρία Κοτίκα συγκέντρωσε 18730 μόρια

«Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί μετά από τα χρόνια του Λυκείου θα έρθουν τα χρόνια των σπουδών μας στο Πανεπιστήμιο.

Η χαρά μου είναι και χαρά των γονιών μου και των φροντιστών. Τους ευχαριστώ πολύ για ό,τι έκαναν. Οι καθηγητές και καθηγήτριές στα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ οδήγησαν στη συγκυρία της επιτυχίας με τις βαθμολογίες μου. Με ενδιαφέρει ο τομέας της μαιευτικής».

*Φροντιστήριο ορμή

Η Τζωρτζίνα Φραγκή συγκέντρωσε 18.380 μόρια

«Αισθάνομαι περήφανη για το αποτέλεσμα. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και τελικά κατάφερα να πετύχω το όνειρό μου με υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία.

Φυσικά είχα άγχος, ποιος δεν έχει άλλωστε, όμως είχα τη βοήθεια των καθηγητών μου και τους ευχαριστώ πολύ. Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική είτε στην Πάτρα είτε στην Κρήτη, στα Γιάννενα. Σε όποια πόλη και αν περάσω θα είμαι ευχαριστημένη».

*Φροντιστήριο Πρόσημο

Ο Κωνσταντίνος Τίτος συγκέντρωσε 18.350 μόρια

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος με το αποτέλεσμα. Ένιωθα ότι είχα γράψει καλά, όμως ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Είχα καλό πρόγραμμα, στήριξη από την οικογένεια και το περιβάλλον μου και μαζί με το συστηματικό διάβασμα και προσοχή κατάφερα ένα καλό αποτέλεσμα. Σε σχέση με την πρώτη μου επιλογή, είμαι μεταξύ Πολυτεχνείου και σωμάτων ασφαλείας».

*Φροντιστήριο Άνοδος

Η Ευδοκία Κόλλια συγκέντρωσε 18.200 μόρια

«Αισθάνομαι περήφανη που κατάφερα μετά από δύο δύσκολα χρόνια καραντίνας να έχω αυτό το αποτέλεσμα κάτω από υποτιθέμενες κανονικές συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές στο φροντιστήριό μου και ειδικά τον διευθυντή σπουδών κ. Φώτη Κολιοφώτη αλλά και τους καθηγητές μου στο 11ο Γενικό Λύκειο. Με ενθάρρυναν, με στήριξαν όπως έκανε και η οικογένειά μου. Υπήρχε όμορφο και φιλικό κλίμα που βοήθησε στην καλή ψυχολογία μου αλλά και να παραμείνω προσηλωμένη στο στόχο μου που είναι η Νομική».

*Φροντιστήριο Θεμέλιο

Η Αλεξάνδρα Κολιοφώτη συγκέντρωσε 18.140 μόρια

«Νιώθω μεγάλη χαρά καθώς πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από προσπάθεια χρόνων και όχι μόνο μίας χρονιάς. Η βοήθεια των καθηγητών μου στο φροντιστήριο αλλά και στο 9ο λύκειο ήταν πολύτιμη καθώς μου παρείχαν ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Δεν έχω αποφασίσει ποια θα είναι η πρώτη μου επιλογή όμως σκέφτομαι τη Νόμική, την Ψυχολογία και τα Παιδαγωγικά».

*Φροντιστήριο Θεμέλιο

  Ο Άγγελος Ιατρού συγκέντρωσε 18.100 μόρια

«Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αν και θα ήθελα να τα έχω πάει καλύτερα στη Βιολογία. Η προσπάθειά μου όμως που κράτησε τρία χρόνια είχε αποτέλεσμα. Οι βάσεις και τα θεμέλια για να πας καλά στις πανελλήνιες μπαίνουν από το Γυμνάσιο. Στην Ά Λυκείου, “πήρα φόρα”. Με βοήθησε ότι είχα ένα καλό πρόγραμμα- πολλά παιδιά έχουν δυσκολία στο να οργανώσουν το χρόνο τους-  ενώ φρόντιζα να ξεκουράζομαι καθώς και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Πρώτη μου επιλογή είναι η στρατιωτική Ιατρική ωστόσο αναμένουμε».

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια- Λάγγουρα

Η Βασιλική Τσούλου συγκέντρωσε 18.100 μόρια

«Χάρηκα πολύ με το αποτέλεσμα, όπως και όλη η οικογένειά μου. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα χρειάζεται συλλογική βοήθεια κι η οικογένεια και η βοήθεια που δέχεσαι από τους άλλους παίζουν σημαντικό ρόλο. Προσπάθησα και εγώ. Όλο το διάστημα πριν τις εξετάσεις είχα άγχος το οποία έφυγε στις εξετάσεις. Ήμουν ψύχραιμη και μου έκανε εντύπωση αυτό. Όσα για το ποια σχολή θα είναι η πρώτη μου επιλογή, είναι κάτι που δεν το έχω αποφασίσει, όμως σκέφτομαι τις σχολές Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών».

*Φροντιστήριο Θεμέλιο

Η Μυρσίνη Πνευματικάκη συγκέντρωσε 17.920 μόρια

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη και περήφανη καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Πάντα, από τότε που με θυμάμαι μου άρεσε το διάβασμα, και αυτό έκανα. Διάβασα, χωρίς υπερβολές. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για την πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξη. Πρώτη μου επιλογή είναι το Πολυτεχνείο και οι Ηλεκτρολόγοι- Μηχανολόγοι και μάλιστα στην Πάτρα γιατί θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο».

*Φροντιστήριο Πρόσημο

Η Βασιλική Πασχαλίδη συγκέντρωσε 17.900 μόρια

«Είμαι πολύ χαρούμενη που με τη βαθμολογία μου, 17.900 μόρια, θα εισαχθώ στην στρατιωτική σχολή που θέλω.

Η αεροπορία με γοητεύει, όπως και το να υπηρετήσω την Πατρίδα μέσω των σπουδών μου σε αυτή. Οι οικογένειά μου, οι καθηγητές μου στα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ, με στήριξαν, μου έδωσαν όλα εκείνα που χρειαζόμουν για να επιτύχω τον στόχο μου. Τους ευχαριστώ πολύ!».

*Φροντιστήριο Ορμή

 

Η Ανδριάννα Τριανταφυλλοπούλου συγκέντρωσε 17.610 μόρια

 «Είμαι ικανοποιημένη με τη βαθμολογία, ειδικά στην Οικονομία που κατάφερα να γράψω 20, αλλά και στα μαθηματικά. Η ψυχραιμία που κατάφερα να έχω μετά τα πρώτα 10 λεπτά στις εξετάσεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και οι καθηγητές στο φροντιστήριο, αλλά και στο 11ο Λύκειο ήταν πολύ βοηθητικοί. Πλέον ως πρώτη επιλογή σκέφτομαι τη σχολή διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών ή την Πληροφορική».

*Φροντιστήριο Άνοδος

Ο Νίκος Παγώνης συγκέντρωσε 17.475 μόρια

«Η σχολή που σκοπεύω να δηλώσω είναι των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολύ διάβασμα και αρκετή πίεση. Νιώθω ανακούφιση που τελείωσα τις πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερα να συγκεντρώσω αυτά τα μόρια. Γενικά στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φέτος ένιωθα πιο άνετα και μόνο το μάθημα της έκθεσης με ανησυχούσε όπου το πάλεψα όσο μπορούσα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο 4ο Λύκειο και στο φροντιστήριο “Ιδιαίτερο”, τον Κωνσταντίνο Βαζούρα που μας έκανε έκθεση, τον Ιωάννη Μπακέτα που μας έκανε φυσική, την Νίκη Ζαρκάδα που μας έκανε χημεία και τον Παναγιώτη Ψαρρά στα μαθηματικά. Είχα θυσιάσει πολλά πράγματα, είχα περιορίσει τις ώρες που έβγαινα έξω αλλά και δραστηριότητες – χόμπι μου όπως τη γυμναστική που έκανα πέρυσι αλλά φέτος δεν υπήρχε χρόνος και μετά από την κούραση των μαθημάτων και του διαβάσματος δεν είχα διάθεση και αντοχές».   

«Ιδιαίτερο Φροντιστήριο»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις