Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσο "καίει" το παλιό κλιματιστικό και τι κερδίζουμε αν αγοράσουμε inverter - Αναλυτικός πίνακας - ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο "καίει" το παλιό κλιματισ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πατρινός μηχανολόγος μηχανικός, εξηγεί στο thebest.gr τη διαφορά παλαιού τύπου, με inverter

Ξεκίνησαν την Τρίτη 21 Ιουνίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» μέσω του οποίου αναμένεται να επιδοτηθούν 200.000 νοικοκυριά. Κάθε νοικοκυριό θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει στην κύρια ή στη δευτερεύουσα κατοικία του ή και στις δύο, ιδιόκτητες ή μισθωμένες, έως και τρεις συσκευές που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Το thebest.gr θέλησε να μεταφράσει σε ευρώ τα οφέλη από την αντικατάσταση μιας ενεργοβόρας συσκευής, ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν το κέρδος .

Οι χαμηλής κατανάλωσης συσκευές που επιδοτούνται μπορεί να είναι μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή ένας καταψύκτης, όλα υψηλής ενεργειακής απόδοσης.  Η παλαιά συσκευή πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία στην κατοικία του ωφελούμενου ώστε να είναι δυνατή η αντικατάστασή της με επιδοτούμενη. Ο μηχανολόγος μηχανικός Μάριος Στρατογιάννης εξηγεί στο thebest.gr τα οφέλη που προκύπτουν από την αντικατάσταση πχ ενός παλαιού τύπου κλιματιστικού, με ένα νέας τεχνολογίας inverter.

Σημαντικά οφέλη από τη μειωμένη κατανάλωση

Το πρόγραμμα θα πριμοδοτήσει με μόρια τους πολίτες συναρτήσει των εισοδημάτων τους ενώ τα χρήματα θα πιστωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο στους δικαιούχους.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις καταναλώσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις