Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Προμηθέας και Απόλλων Πατρών μαζί στην Α1- Η πορεία τους

Προμηθέας και Απόλλων Πατρών μαζί στην Α...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η Πάτρα στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά στα χρονικά του μπάσκετ, Απόλλων και Προμηθέας θα είναι μαζί στην Α1 Εθνική, στο 84ο πρωτάθλημα, αυτό της προσεχούς περιόδου, 2023-'24, όπως δηλαδή και στη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ηταν και την περίοδο 2021-'22, ενώ η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 2016-'27.

Το πρώτο πατρινό δίδυμο στην Α1, ήταν την περίοδο 2006-'07, Απόλλων Πατρών και Ολυμπιάδα. Στις δύο πρώτες σεζόν της συνύπαρξης, ο Απόλλων υποβιβάστηκε.

Το φαινόμενο γενικά είναι σπάνιο για την Αχαΐα, στο ποδόσφαιρο δεν συνέβη ποτέ να υπάρχουν δύο ομάδες μαζί στην Α' Εθνική. Στο βόλεϊ συνέβη τέσσερις φορές προπολεμικά, ενώ σε εποχές Α1 Εθνικής, μόλις δύο το 2001 και το 2003 με ΕΑΠ και Ολυμπιάδα.

Τέλος στο πόλο, την μεταπολεμική περίοδο είχαμε 8 παρουσίες ΝΟΠ με Αχιλλέα, και άλλη μία ΝΟΠ με τον -διάδοχο του Αχιλλέα- Πατραϊκό, ενώ στις μέρες μας, στην Α1, ΝΟΠ και ΝΕΠ έπαιξαν τρία διαδοχικά χρόνια μαζί στην κορυφαία κατηγορία.

Επανερχόμενοι στα του μπάσκετ, παραθέτουμε τον πίνακα με την πορεία των πατρινών ομάδων στην Α1 Εθνική μπάσκετ και επιπλέον την αναλυτική πορεία του Προμηθέα από την Γ' ΕΣΚΑ-Η έως την Α1, μα και την αναλυτική πορεία του Απόλλωνα στις εθνικές κατηγορίες.

Περισσότερα στο αφιέρωμα του sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports