Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η συνθέτρια Νταϊάν Γουόρεν αποκτά επιτέλους... Όσκαρ

Η συνθέτρια Νταϊάν Γουόρεν αποκτά επιτέλ...

Η Αμερικανίδα μουσική δημιουργός έχει προταθεί μέχρι σήμερα 13 φορές στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού χωρίς να έχει καταφέρει να το κερδίσει

Η 65χρονη Αμερικανίδα στιχουργός, συνθέτρια και μουσική παραγωγός Νταϊάν Γουόρεν - Diane Warren, από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια έχει μέχρι τώρα 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ στην κατηγορία του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα να το κερδίσει, αδίκως θα λέγαμε. Τώρα λοιπόν, όπως έγινε γνωστό, η ταλαντούχα μουσική δημιουργός θα λάβει τιμητικό Όσκαρ.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε λοιπόν ότι η συνθέτρια, μουσικός και δισκογραφική παραγωγός, Νταϊάν Γουόρεν, η πρωτοπόρος σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος και παραγωγός, Γιουζάν Παλσί - Euzhan Palcy και ο 77χρονος σκηνοθέτης, σεναριογράφος Πίτερ Γουίαρ του «Κύκλου των Χαμένων ποιητών», θα λάβουν τιμητικά Όσκαρ στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας - Governors Awards στις 19 Νοεμβρίου 2022 στο Λος Άντζελες.

Η τραγουδοποιός πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες έλαβε για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 1988, πριν δηλαδή 34 χρόνια για το θρυλικό πλέον «Nothing's Gonna Stop Us Now» από την ταινία «Mannequin – Η Κούκλα» και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Μάλιστα το κομμάτι αυτό έχει διασκευαστεί και στα Ελληνικά και το έχουν τραγουδήσει η Αλέξια με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο.

Η επόμενη υποψηφιότητά της έφτασε σχεδόν μια δεκαετία μετά, το 1997 για τη μπαλάντα «Because You Loved Me» από την ταινία «Up Close and Personal» όπου πρωταγωνιστούσαν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η Μισέλ Φάιφερ, το δε τραγούδι ερμήνευε η Σελίν Ντιόν.

Τα επόμενα χρόνια, με καλλιτέχνες όπως η Σελίν Ντιόν και η Lady Gaga να τραγουδούν τις μελωδίες της, η Γουόρεν ήταν πάντα υποψήφια. Η τελευταία της υποψηφιότητα ήρθε το 2022 για το «Somehow You Do» από την ταινία «Four Good Days», ωστόσο δεν κέρδισε ούτε αυτή τη φορά το πολυπόθητο Όσκαρ, έως ότου η Ακαδημία αποφάσισε ότι το συλλογικό της έργο αξίζει την αναγνώριση αυτή.

«Είμαι η μοναδική τραγουδοποιός που θα λάβει το τιμητικό Όσκαρ. Είναι εκπληκτικό» δήλωσε η Νταϊάν Γουόρεν στο Variety. «Θα μείνει στο σπίτι μου. Θα το βάλω στο πιάνο μου και θα το κοιτάζω κάθε μέρα. Είμαι πραγματικά περήφανη για αυτό και δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα μου απονεμηθεί» υπογράμμισε.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight