Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Αυτή την Τετάρτη 22/6 στην Πάτρα ο Στέλιος Μάινας - Παρουσιάζει το βιβλίο του "Να Θυμηθώ να Παραγγείλω"

Αυτή την Τετάρτη 22/6 στην Πάτρα ο Στέλι...

Στην Bibliotheca – Due Piani στην Αγ. Νικολάου 47, στις 8:30 το βράδυ - Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου – Παπαχρίστου

Ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας περιοδεύει στην Πελοπόννησο και θα παρουσιάσει αυτή την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 20.30 στην Πάτρα το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Να Θυμηθώ να Παραγγείλω».

Την εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην Bibliotheca – Due Piani στην Αγ. Νικολάου 47, στις 8:30 το βράδυ, διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου – Παπαχρίστου και θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αντιγόνη Βουτσινά και Βασίλης Λαδάς. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Κάτια Σπερελάκη.

Ο Στέλιος Μάινας έχει γεννηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου, μεγάλωσε όμως στον Βύρωνα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας, και τελείωσε και τη Δραματική Σχολή Βεάκη. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 2010 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του «Τα φαινόμενα απατούν», από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το βιβλίο του «Να Θυμηθώ να Παραγγείλω» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός (τον θυμόμαστε από το τηλεοπτικό «Νησί» αλλά και από την κινηματογραφική ταινία «Τετάρτη 04:45» του 2015 σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέξη Αλεξίου) με τη σπουδαία συγγραφική πένα Στέλιος Μάινας παρουσιάζει στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Καλαμάτα το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Να θυμηθώ να παραγγείλω», μια ελεγεία για την έννοια και τη διαχείριση του σωματικού και του ψυχικού πόνου ως απότοκου της βιολογικής αλλά και της συναισθηματικής απώλειας. Ένα βιβλίο που εκκινεί από τη διαλεκτική της ευθανασίας και επεκτείνεται σε ζητήματα όπως η διαχείριση της ήττας και της ματαίωσης.

Μια γιατρός, αναισθησιολόγος, η Άννα, αφηγείται την ιστορία της ζωής της από το κελί της φυλακής. Πάντα έβαζε προτεραιότητες στη ζωή της. Από μικρή. Από την πρώτη της επέμβαση, καταμεσής ενός χορταριασμένου οικοπέδου της παιδικής της ηλικίας, κρατώντας ένα σακουλάκι, επιτάχυνε τη διαδικασία της φύσης, γλιτώνοντας το μικρό γατάκι που υπέφερε από αυτό που η ίδια δεν άντεχε, τον πόνο. Κι έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να διαλέξει αυτό το επάγγελμα. Η διαχείριση του πόνου όμως την οδηγεί να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής, θέτοντας το δίλημμα «ευεργέτης ή φονιάς;» Πολύ σύντομα ακολουθούν η αποκάλυψη, η νέμεσις και η τιμωρία, και η φυλάκιση. Μια ιστορία που γοητεύει αλλά και προβληματίζει.

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του ο Στέλιος Μάινας, αφετηρία για το μυθιστόρημά του αποτέλεσε η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην οποία έχει καταφύγει επανειλημμένως από τα γυμνασιακά του χρόνια, όμως την τελευταία δεκαετία κατάλαβε στην πραγματικότητα το περιεχόμενό της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture