Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Genesis: Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία, ποιες περιοχές πλήττει- ΠΙΝΑΚΕΣ

Κακοκαιρία Genesis: Σε συναγερμό η Πολιτ...

Πώς κινείται η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Genesis έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της. Καταιγίδες σημειώνονταν νωρίτερα σε Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, ενώ πλέον αρχίζουν και εξασθενούν. Ένα πιο ενεργοποιημένο μέτωπο βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και επηρεάζει τα δυτικότερα τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης. Εξαπλώνεται προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά.

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή τα «μουσκεύει» στη Δυτική Ελλάδα

«Με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Η ατμοσφαιρική διαταραχή είναι σημαντική και επηρεάζει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας», ανέφερεο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα, με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες,  αναμένεται το πρώτο 24ωρο της Παρασκευής, στο Ιόνιο, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια. 

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου μέρος των νησιών του Ιονίου, αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες.

Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις