Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ήχησε το μήνυμα από το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ήχησε το μήνυμα από το 112 για ακ...

Επικίνδυνα φαινόμενα

Ο καιρός αλλάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου και -σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα και την ανάλυση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας- τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμύρες.

Λίγο πριν τις 19.30 ήχησε στους πολιτές της Πάτρας, μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα από το 112 της Πολιτικής Προστσσίας για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού».

“Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου. Σφοδρές πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δυτικής Στερεάς (περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου), της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.
Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών”, ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις