Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή τα «μουσκεύει» στη Δυτική Ελλάδα

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή τα «μουσκεύει...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα και πιθανόν τοπικών χαλαζοπτώσεων

Αλλαγή του καιρού, στη Δυτική Ελλάδα, από την αύριο Παρασκευή. «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά θα υπάρξει μια ιδιαίτερα σημαντική μεταβολή του καιρού. Αιτία μία ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας από βορειοδυτικά και αναμένεται να καταστήσει τον καιρό πολύ άστατο. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η δυτική-βορειοδυτική (συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών-βόρειων Επτανήσων), η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα με έντονα καιρικά φαινόμενα, συνοδεία αυξημένης κεραυνικής δραστηριότητας και πιθανόν τοπικών χαλαζοπτώσεων, τα οποία φαίνεται να επηρεάζουν παροδικά και νοτιότερες περιοχές της επικράτειας» αναφέρει στο thebest.gr ο γεωλόγος – προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Ειδικότερα όσον αφορά την περιοχή της Αχαΐας αναμένονται μέρα με την ημέρα οι εξής καιρικές συνθήκες:

Παρασκευή 10/6: Άστατος καιρός στην ευρύτερη περιοχή του ν. Αχαΐας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας με ιδιαίτερα αυξημένο το ενδεχόμενο για εκδήλωση βροχοπτώσεων ή και καταιγίδων. Την μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεαστεί και η Πάτρα την συγκεντρώνει το διάστημα μεταξύ πρωϊνών και μεσημβρινών ωρών της ημέρας.

Σάββατο 11/6: Άστατες καιρικές συνθήκες, όμως με τα φαινόμενα να μην απασχολούν πεδινά-παράκτια τμήματα αλλά περισσότερο τα ηπειρωτικά (ορεινά-ημιορεινά) τις θερμές ώρες της ημέρας (μεσημέρι και απόγευμα).

Κυριακή 12/6: Παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αυτές του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα εστιαστούν εκ νέου στα ηπειρωτικά τμήματα με την διαφορά όμως, πως υπάρχει ενδεχόμενο παροδικής βροχόπτωσης και στα υπόλοιπα αργά το απόγευμα.

Δευτέρα 13/6: Τα μέχρι ώρας διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν να επιμένει η αστάθεια σε ηπειρωτικές περιοχές με την πιθανότητα όμως να υπάρχει για κάποιο πρόσκαιρο πέρασμα βροχής/μπόρας και σε πεδινές περιοχές τις απογευματινές ώρες.

Όσον αφορά την θερμοκρασία, αυτή δεν αναμένεται να μας απασχολήσει ιδιαίτερα με τις μέγιστες τιμές της να κινούνται επί φυσιολογικών πλαισίων, γύρω στους 26-28°C. Ενώ οι αντίστοιχες ελάχιστες θα βρεθούν στα επίπεδα των 16-18°C.

Συνοψίζοντας, το ερχόμενο διάστημα για την πόλη της Πάτρας και γενικότερα για τα πεδινά-παράκτια τμήματα της Αχαΐας:

*Η Παρασκευή θα είναι η μέρα με το μεγαλύτερο ενδεχόμενο να βρέξει αρκετά αξιόλογα.

*Το Σάββατο θα είναι η καλύτερη ημέρα του τριημέρου.

*Η Κυριακή και η Δευτέρα συγκεντρώνουν και αυτές πιθανότητες για κάποια φαινόμενα τις απογευματινές ώρες τους, πιο τοπικά όμως σε σχέση με την Παρασκευή.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις