Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τι θα γίνει με το το 41ο Φεστιβάλ Πάτρας του Ανδρέα Ανδριόπουλου;

Τι θα γίνει με το το 41ο Φεστιβάλ Πάτρας...
Μαρτάτος Tάκης

Ο επικεφαλής & πολιτιστικός σύμβουλος του ιστορικού Φεστιβάλ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος κρατά κλειστά ακόμη τα χαρτιά του ωστόσο όπως μας είπε, θα υπάρξουν κάποιες εκδηλώσεις & δη σημαντικές στο πρόγραμμα του

Το Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1981 με την θρυλική παράσταση "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού και πέρυσι γιόρτασε τα 40 του χρόνια δημιουργικής προσφοράς στο κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να δώσει και φέτος το "παρών".

Το Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που χρονικά προυπήρξε του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου το οποίο ξεκίνησε 5 χρόνια αργότερα, το 1986, είναι ένας θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής. Για δεκαετίες το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ πάντα φιλοξενούσε, σε αποκλειστικότητα για την περιοχή μας, τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ενώ την περίοδο που καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού ήταν ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος, ο εκλιπών δημιουργός του Φεστιβάλ Πάτρας, ο αξέχαστος Ανδρέας Δ. Ανδριόπουλος είχε συχνή επικοινωνία μαζί του και έκλεινε πάντα τις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές του Εθνικού ως τις βασικές του προγράμματος του Φεστιβάλ. Μάλιστα και η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ δινόταν σχεδόν πάντα με παράσταση του Εθνικού.

Πέρυσι πριν την έναρξη της αξιόλογης παράστασης "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη το βράδυ της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021, προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα στο πρώτο Φεστιβάλ του 1981 και στον αείμνηστο πρόεδρο και εμπνευστή του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά και παρατεταμένα.

Άραγε φέτος τι θα αναμένουμε από το Φεστιβάλ Πάτρας. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον νυν επικεφαλής του Φεστιβάλ Πάτρας και πολιτιστικό σύμβουλο Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο, ο οποίος μας είπε πως θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις χωρίς πάντως για την ώρα ν' ανοίγει τα χαρτιά του.

Το πρόβλημα φέτος έχει να κάνει και με το χώρο φιλοξενίας των εκδηλώσεων μιας και το Αρχαίο Ωδείο έκλεισε για τα επόμενα δύο χρόνια για εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του ενώ ο Δήμος Πατρέων ως γνωστόν προχωρά στη λύση ανάγκης δημιουργίας στον περιβάλλοντα χώρο του Παμπελοποννησιακού σταδίου, επί της οδού Γιάννη Ρίτσου, Δημοτικού Θερινού Θεάτρου.

Το άλλο θέμα που επίσης προξενεί προβληματισμό γενικότερα και στον Ανδρέα Ανδριόπουλο είναι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια που ενδεχομένως να πλήξει και το πολιτιστικό καλοκαίρι που φέτος χωρίς περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν για την πανδημία, είναι γεμάτο ίσως σε βαθμό υπερβολής από θέατρα και συναυλίες. Οι θεατρικές παραστάσεις που ξεκινούν περιοδεία, λέγεται πως αγγίζουν σε αριθμό τις 59 ενώ και από συναυλίες άλλο τίποτα. Ευχή όλων είναι να πάνε τα πάντα καλά και το κυριότερο να κυλήσει ομαλά το καλοκαίρι.

Εν αναμονή λοιπόν και του 41ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος να δούμε τι εκλπλήξεις μας επιφυλάσσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture