Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

13ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής

13ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημ...

Το συνέδριο ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου στο πανεπιστήμιο Πατρών

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών έχει αναλάβει την τιμητική σκυτάλη διοργάνωσης του 13ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου (13ο ΠΕΣΧΜ) σε συνεργασία με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών-ΕΜΠ, Τμήμα Χημικών Μηχανικών -ΑΠΘ, Τμήμα Χημικών Μηχανικών-Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Χημικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος-Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Χημικών Μηχανικών-ΤΕΠΑΚ-Λεμεσός-Κύπρος, Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής- ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ, Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων- ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ, Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών.

Το Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του από χθες 2/6/22 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα διαρκέσει έως και τις 4/6/2022. Περιλαμβάνει 31 θεματικές συνεδρίες, 4 Κεντρικές/Προσκεκλημένες Εργασίες και 8 Θεματικές/Προσκεκλημένες ομιλίες εκ των οποίων οι 4 από την Βιομηχανία.

Οι προσπάθειες του Συνεδρίου επικεντρώνονται στην προβολή των διεπιστημονικών περιοχών της Χημικής Μηχανικής, όπως και των τελευταίων εξελίξεων και ερευνών στον τομέα της βιοτεχνολογίας/βιοχημικής μηχανικής, της βιοϊατρικής μηχανικής, της νανοτεχνολογίας, της ηλεκτροχημείας, της εφαρμοσμένης χημείας, της σύνθεσης νανοσωματιδίων, της αειφορικής και βιώσιμης ανάπτυξη, της ασφάλειας και υγιεινής στις χημικές διεργασίες, και των προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος και του περιορισμού των δραστηριοτήτων που επηρεάζουν το κλίμα στον πλανήτη μας. Η σειρά των Πανελλήνιων Επιστημονικών Συνεδρίων Χημικής Μηχανικής τα οποία διεξάγονται από το 1997 κατά σειρά στην Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με ευθύνη των αντίστοιχων Ακαδημαϊκών Μονάδων και των σχετικών Ερευνητικών Φορέων, έχει γίνει ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός για την επιστημονική κοινότητα των Ελλήνων Χημικών Μηχανικών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια κοινότητα με πολύ μεγάλες επαγγελματικές και επιστημονικές διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που σήμερα ενισχύεται με τους εκλεκτούς συναδέλφους από τα 3 νέα Τμήματα Χημικής Μηχανικής. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν περίπου 480 εργασίες και αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 800 Σύνεδροι. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site https://pesxm13.chemeng.upatras.gr/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις