Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πούτιν: Αποκαλύψεις “φωτιά” από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την υγεία του

Πούτιν: Αποκαλύψεις “φωτιά” από τις αμερ...

Υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο τον Απρίλιο και επέζησε από απόπειρα δολοφονίας έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με αποκαλυπτική έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η κατάσταση της υγείας του Πούτιν είναι αφορμή για εικασίες και ατελείωτες φήμες, καθώς οι αναλυτές εξετάζουν τα πλάνα από κάθε δημόσια εμφάνιση του Πούτιν αναζητώντας σημάδια φυσικής κατάπτωσης. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως διαψεύσει τις φήμες για τη φθίνουσα υγεία του Ρώσου προέδρου, ενώ και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης προειδοποιήσει για ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες ωστόσο εκφράζουν τους ευσεβείς πόθους σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη.

Ωστόσο, τώρα, τρία ανώτερα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών είπαν στο Newsweek ότι η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την κυβέρνηση Μπάιντεν και ότι μια απόρρητη έκθεση επιβεβαιώνει αναφορές ότι ο Ρώσος πρόεδρος υπεβλήθη σε θεραπεία για καρκίνο.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η αμφισβήτηση της εξουσίας του Πούτιν είναι πλέον έντονη μέσα στο Κρεμλίνο και όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά.

 Απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο
Οι πηγές -που προέρχονται από τον Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας- συμφωνούν ότι η κατάσταση της υγείας του Πούτιν είναι πιο σοβαρή από ό,τι πίστευαν προηγουμένως.

Ανέφεραν ότι η σωματική του κατάπτωση συνδυάζεται με την εξάντληση της Ρωσίας, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται για τέταρτο μήνα. Και οι εκτιμήσεις των ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνουν επίσης μια απόπειρα δολοφονίας που έγινε τον Μάρτιο.

 Ωστόσο, οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η απομόνωση του Πούτιν από την αρχή του πολέμου έχει κάνει πιο δύσκολη την εκτίμηση της κατάστασής του. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και ένα καλυμμένο με ομίχλη», είπε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας είπε ότι η μείωση των συναντήσεων του Πούτιν με ξένους είχε επίσης κόψει τη ροή πληροφοριών.

“Ο Πούτιν είχε ελάχιστες συναντήσεις με ξένους ηγέτες” είπε η πηγή. “Η απομόνωση του Πούτιν έχει αυξήσει τις εικασίες” πρόσθεσε, με τις εικασίες να ωθούν το Κρεμλίνο να προχωρεί επανειλημμένως σε διαψεύσεις. Την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε ότι ο Πούτιν ήταν άρρωστος ή πεθαίνει. “Ο πρόεδρος Πούτιν εμφανίζεται δημοσίως κάθε μέρα” είπε στη γαλλική τηλεόραση. “Μπορείτε να τον δείτε στις οθόνες, να διαβάσετε, να ακούσετε τις ομιλίες του. Δεν θεωρώ ότι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν σημάδια κάποιας ασθένειας ή ίχνη κακής υγείας”.

 Οι δηλώσεις του έρχονται εν μέσω αναφορών ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί παλιά πλάνα του Πούτιν για πολλές συναντήσεις. Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματικού της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στις 29 Μαΐου, μετέδωσαν ότι αυτός προειδοποίησε ότι ο Πούτιν έχει μόλις τρία χρόνια ζωής. Και ο πρώην Βρετανός κατάσκοπος Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος έγραψε έναν φάκελο για τον Ντόναλντ Τραμπ και την υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016, έχει επίσης υποστηρίξει ότι η κατάσταση υγείας του Πούτιν είναι κακή.

Πρώην σοβιετικός κατάσκοπος υποστήριξε ότι ο Πούτιν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, ενώ η ερευνητική ιστοσελίδα Proekt ανέφερε ότι ο Ρώσος ηγέτης πιστεύεται ότι έχει καρκίνο του θυρεοειδούς.

Ο ηγέτης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είπε πως “κάποιος που θεωρείτο παντοδύναμος, τώρα θεωρείται ως επί το πλείστον ότι αγωνίζεται για το μέλλον, ειδικά το δικό του”.

 Ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι λέγεται ότι σχεδιάζουν μια κυβέρνηση χωρίς τον Πούτιν, αφού πηγές του Κρεμλίνου ισχυρίστηκαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει στρέψει σχεδόν τους πάντες εναντίον του εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία. Κυβερνητική πηγή είπε στο ρωσο-λετονικό πρακτορείο Meduza την περασμένη εβδομάδα ότι “δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που να είναι ικανοποιημένος με τον Πούτιν” μεταξύ των αξιωματούχων του Κρεμλίνου και των ρωσικών ελίτ.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις