Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτω Αχαΐα: Όταν ο γάμος του ενός γίνεται το μαρτύριο του άλλου- Τι λένε στο thebest.gr Ρομά και Δήμος

Κάτω Αχαΐα: Όταν ο γάμος του ενός γίνετα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μηνυτήριες αναφορές ετοιμάζει ο Δήμος

Σε μαρτύριο για τους κατοίκους της Κάτω Αχαΐας, έχουν εξελιχθεί οι τσιγγάνικοι γάμοι, ένα πρόβλημα που αναζητά  άμεσα λύση καθώς η μουσική μπαινει στη διαπασών, οι δρόμοι κλείνουν και αρχίζει το γλέντι χωρίς όρια προκαλώντας.... ταχυκαρδία στους κατοίκους της Αχαγιάς, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει.

Πέρα απο την  ηχητική όχληση, δημιουργούνται  κυκλοφοριακά προβλήματα και εντάσεις  αλλά και ερωτηματικά σε σχέση με την  αδυναμία επέμβασης της αστυνομίας, της δικαιοσύνη και στη δημοτικής αρχής!
"Το ζήτημα αυτό είναι πολυπαραγοντικό και με πολλά δυστυχώς «θύματα» πίσω από αυτό το έθιμο!" έχει επισημάνει ο δήμαρχος κ. Μυλωνάς:  "Πρώτα και στην καρδιά του προβλήματος είναι «οι νεόνυμφοι», αυτά τα παιδιά των 12-15 ετών που αντί να μεγαλώνουν ως παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν το ρόλο των συζύγων. Δεν μπορώ και δεν θέλω να χαρακτηρίσω έθιμα και παραδόσεις συμπολιτών αλλά αυτό το γεγονός, το να αποφασίζουν δυο οικογένειες να παντρέψουν δυο μικρά παιδιά, είναι εγκληματικό!"

Μιλώντας στο thebest.gr, ο αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας και πρόεδρος του συλλόγου «Νεολαίοι και γυναίκες Ρομά Κάτω Αχαΐας ο Άγιος Γεώργιος» Αντώνης Μπατζαλής, επεσήμανε ότι ο δρόμος για να έρθει η αλλαγή είναι αυτός της εκπαίδευσης και της παιδείας.  «Θα στείλουμε ένα υπόμνημα προκειμένου να γίνει μια διευρυμένη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Με τον κ. Ορλώφ και κατ’ επέκταση με την δημοτική αρχή, που είχαμε τη συνάντηση συμφωνούμε σε πάρα πολλά σημεία. Τώρα θα πρέπει να κινηθούν κάποιες διαδικασίες, ώστε με στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις όπως ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας να δούμε από κοινού πώς μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα χρόνια ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι και ως τοπικός σύλλογος αλλά ως πανελλαδικό όργανο να βοηθήσουμε. Επανειλημμένες φορές έχουμε προτρέψει και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ, με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την κοινωνία και δεν είναι βεβαίως μόνο οι γάμοι».

Σε ό, τι αφορά, τους γάμους ανηλίκων και την εγκατάλειψη του σχολείου, ο κ. Μπατζαλής τονίζει: «Είχαμε επισημάνει το θέμα του προώρου ανήλικου γάμου που προέρχεται από την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου. Είχαμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, να γίνουν ενημερώσεις, ημερίδες, καμπάνιες με τηλεοπτικά σποτ αλλά η φωνή μας δεν εισακούστηκε ώστε να καθίσουμε από κοινού να λύσουμε τα προβλήματα γιατί όσο τα αφήνουμε αυτά διευρύνονται και διογκώνονται και από κάποιο σημείο και μετά θα είναι μη διαχειρίσιμα. Εμείς είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε και από την πλευρά μας, προς την βέλτιστη κατεύθυνση για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, που δεν εκφράζουν και εμάς τους ίδιους. Το πρόβλημα είναι πολλές δεκαετίες και δεν έχει καθίσει κανένας σοβαρά, όσο θα έπρεπε, για να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε εδώ και συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Εάν δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις ουδέποτε θα λυθούν τα προβλήματα. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι, γι’ αυτό καλούμε όλους τους φορείς σε διευρυμένη σύσκεψη γιατί πραγματικά θέλουμε να το λύσουμε. Είναι η πιο ώριμη στιγμή για να γίνει μια ομαλή προένταξη και μετά ένταξη στην κοινωνία. Υπάρχουν οι μηχανισμοί που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα χρόνια σχεδίαζαν για εμάς, χωρίς εμάς. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, έχουμε προτάσεις και θέλουμε όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις».

 

 

Ορλώφ: Θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές στο Εισαγγελέα

Ο αντιδήμαρχος και εκτελών χρέη Δημάρχου στη Δυτική Αχαΐα Κυριάκος Ορλώφ, μίλησε στο thebest.gr, για το ζήτημα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην πόλη της Κάτω Αχαΐας: «Στη συνάντηση με τον κ. Μπατζαλή, έγινε ξεκάθαρο ότι και ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης με τη δημοτική αρχή. Είναι και αυτοί αντίθετοι με ό,τι γίνεται με τους   τσιγγάνους, με την κατάληψη των δρόμων, τους γάμους και την ηχορύπανση και θέλουν από κοινού να αντιμετωπίζουμε το θέμα. Πέρα από τις καταγγελίες που γίνονται στην αστυνομία όταν έχουμε τέτοια συμβάντα, η επόμενη κίνησή μας είναι να κάνουμε επώνυμες μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα. Επίσης, θα καλέσουμε όλους τους φορείς της Κάτω Αχαΐας, μεταξύ αυτών και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που αυτοί θίγονται από όλα αυτά λόγω των πανελληνίων που δίνουν τα παιδιά τους και να κάνουν και αυτοί μηνυτήριες αναφορές και αν δεν υπάρξει ούτε έτσι αποτέλεσμα θα κινηθούμε στο να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα στα αρμόδια υπουργεία. Θα κάνουμε και ένα δημοτικό συμβούλιο με όλους τους φορείς της πόλης, τους τσιγγάνους, τους συλλόγους τους, την αστυνομία να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Είναι μείζον θέμα για την περιοχή. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αυτή η κουλτούρα τους και ότι δύσκολα την ξεριζώνεις αλλά έχουμε την διάθεση και την πρόθεση να μην το αφήσουμε να διαιωνίζεται». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις