Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πλ. Μαρλαφέκας για την αξιοποίηση του Λαδόπουλου

 Ο Πλ. Μαρλαφέκας για την αξιοποίηση του...

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, για την πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, να εγκρίνει την προώθηση του έργου: «Αξιοποίηση και Ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου (Ε.Γ.Λ). με ΣΔΙΤ».

Ο κ. Μαρλαφέκας δήλωσε για την σχετική απόφαση της Κυβέρνησης: «Η πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την Πάτρα. Αφενός ένα περιουσιακό στοιχείο της πόλης θα πάψει πλέον να εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και αφετέρου θα καταστεί λειτουργικό για το κοινωνικό σύνολο.

Η αξιοποίηση του εμβληματικού ακινήτου ήταν επιβεβλημένη για έναν ακόμα λόγο. Δεδομένου ότι βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το νότιο Λιμάνι και είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Πάτρα, ήταν μονόδρομος να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί η πρώην χαρτοβιομηχανία. 

Στην όλη προσπάθεια ήταν αξιοσημείωτος ο ζήλος που επέδειξε η περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό ιδεών για το πρώην εργοστάσιο της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου. Με την υλοποίηση αυτής της αστικής παρέμβασης, μεγάλης κλίμακας, που θα υλοποιηθεί σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Πάτρας θα εξοικονομηθούν σημαντικοί ενεργειακοί πόροι και θα εξυπηρετηθούν κοινωφελείς ανάγκες. Επιπλέον, το βιομηχανικό παρελθόν της νότιας Πάτρας θα συνδεθεί με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και τον πολεοδομικό πυρήνα της. Αξίζουν συγχαρητήρια στην περιφερειακή αρχή και ευχαριστίες στην Κυβέρνηση για τις αποφάσεις που έλαβαν και οι οποίες θα κάνουν την Πάτρα ακόμα πιο όμορφη και σύγχρονη».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις