Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιθάκη: Δίχτυα φαντάσματα καταστρέφουν τον βυθό

Ιθάκη: Δίχτυα φαντάσματα καταστρέφουν τον βυθό

Η «Healthy Seas» βουτάει και καθαρίζει την θάλασσα

Η Ιθάκη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα θαλάσσιας ρύπανσης εξαιτίας δύο ιχθυοκαλλιεργειών που αφέθηκαν στην τύχη τους. Πριν από αρκετά χρόνια, οι επιχειρήσεις έκλεισαν και οι ιδιόκτητες έφυγαν από το νησί. Όμως πριν αποχωρήσουν δεν φρόντισαν να απομακρύνουν τα πλαστικά δίχτυα και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν. Για χρόνια, κανείς δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα. Όμως το καλοκαίρι το 2021, στο νησί έφτασε μια ομάδα εθελοντών που ξεκίνησε το καθαρίζει τον βυθό.

Οι άνθρωποι των ΜΚΟ ‘‘Healthy Seas’’ και ‘‘Ghost Diving’’ ξεκίνησαν την εκστρατεία καθαρισμού που συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2022. Η ομάδα αποτελείται από 12 εθελοντές δύτες από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τον Λίβανο και την Ουγγαρία.

«Στην Ελλάδα συναντήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό, περιβαλλοντικό έγκλημα. Μέχρι σήμερα έχουμε ασχοληθεί με δίχτυα φαντάσματα που κάποιοι ψαράδες έχουν χάσει ή εγκαταλείψει. Βεβαίως, προκαλούν σοβαρή ζημιά. Όμως στην περίπτωση της Ιθάκης έχουμε να κάνουμε με ολόκληρες εγκαταστάσεις, με ιχθυοκαλλιέργειες που εγκαταλείφθηκαν» δήλωσε στο euronews η Βερόνικα Μίκος, διευθύντρια της «Healthy Seas»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις