Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία σε όλα τα μέτωπα: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο - Προαναγγέλλει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία η Άγκυρα

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία σε όλα τ...

Νέες βολές κατά της Ελλάδας

Νέες βολές κατά της Ελλάδας για «προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο και παραβίαση του διεθνούς δικαίου» εξαπολύει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε επί 3 ώρες σήμερα στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα»
 «Συζητήθηκαν οι ολοένα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος. Συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τις συμμαχίες, ενώ θα έπρεπε να κινηθεί σε πνεύμα συνεργασίας. Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση θα συνεχιστεί για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του έθνους μας», αναφέρει η γραπτή δήλωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις είναι και για την ειρήνη των γειτόνων μας»

Το ΣΕΑ αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτές οι επιχειρήσεις διασφαλίζουν την ειρήνη και των γειτονικών χωρών.

 «Οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, αλλά αποτελούν αναγκαιότητα εθνικής ασφάλειας. Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις είναι και για την ειρήνη των γειτόνων μας».

 Όσον αφορά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, τονίζεται ότι «η Τουρκία, η οποία εκπληρώνει πάντα τις υποχρεώσεις της στο πνεύμα της συμμαχίας με βάση το δίκαιο στις διεθνείς συμμαχίες, αναμένει την ίδια στάση και την ίδια ειλικρίνεια από τους συμμάχους της», ενώ γίνεται «έκκληση προς τις χώρες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο υποστηρίζοντας την τρομοκρατία, να βάλουν τέλος σε αυτή τη στάση και να λάβουν υπόψη τις ευαισθησίες της Τουρκίας για την ασφάλεια».
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις