Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πνιγμένη στα χόρτα και τα καλάμια η Αρόη- Δείτε χαρακτηριστικά σημεία που μπορούν να μετατρέψουν την περιοχή σε ... Μάτι- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πνιγμένη στα χόρτα και τα καλάμια...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η χθεσινή φωτιά στην Αρόη ανάμεσα σε πολυκατοικίες ανέδειξε τον μεγάλο κίνδυνο

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν χθες κάτοικοι στην Αρόη όταν ξέσπασε φωτιά σε χώρο με καλαμιές ανάμεσα σε πολυκατοικίες με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάνουν σε μεγάλο ύψος και να προκαλούν τρόμο. Η πυροσβεστική με την επέμβασή της απέτρεψε τα χειρότερα ενώ και κάτοικοι έριχναν νερό με λάστιχα.

Το γεγονός ανέδειξε τον κίνδυνο η Αρόη να γίνει παρανάλωμα του πυρός ανά πάσα στιγμή. Από τη μία η μορφολογία της,  τμήματα με δέντρα και θάμνους μέσα στον οικιστικό ιστό, από την άλλη τα  χόρτα και τα καλάμια σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Δείτε μερικά παραδείγματα. Οδός Ομήρου, ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Τμήμα της σταματά πίσω από πολυκατοικία και ενώ πρόκειται για συνέχεια δρόμου, αυτό δύσκολα διακρίνεται καθώς είναι χορταριασμένος και πίσω υπάρχει φύση. Ελιές και  πράσινο, οπου σε περίπτωση πυρκαγιάς ο κίνδυνος μεγαλώνει. Όπως λενε κάτοικοι στο thebest.gr κάθε χρόνο ειδοποιούν τον Δήμο για να έρθει να  καθαρίσει αυτό το τμήμα της Ομήρου κάνοντας αλλεπάλληλες κλήσεις μέχρι να καταστεί αυτο δυνατό και ήδη φέτος έχει γίνει τηλέφωνο στην υπηρεσία του Δήμου, από τον Απρίλιο.

Αρόη αριθμός 104 ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Θάμνοι  καλαμιές, σκουπίδια. Όπως αναφέρει στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής αναστατωμένη από το χθεσινό συμβάν, η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί και έχουν απευθυνθεί γι' αυτό παντού.

Την ίδια ώρα ακαθάριστα παραμένουν ιδιωτικά οικόπεδα όπως το παρακάτω.

Σε άλλη περίπτωση, χώρος, δίπλα από  σχολείο, έχει γεμίσει καλάμια και χρειαζεται, όποιος έχει την ευθύνη του, ιδιώτης ή δημόσιο, να φροντίσει για τον άμεσο καθαρισμό του.

 

 

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και η καθυστέρηση στον καθαρισμό δημόσιων και ιδιωτικών χώρων μπορεί να αποβεί πάρα πολύ επικίνδυνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται για τους ιδιώτες που δεν εντοπίζονται άμεσα ή δεν ενεργούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους,  να αναλάβει ο Δήμος να τα καθαρίσει και να τους επιβαρύνει με πρόστιμο και τα έξοδα. Ωστόσο συνήθως αποδεικνύεται μια χρονοβόρα διαδικασία.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Πατρέων έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του στις 5 Μαΐου για εργασίες καθαρισμού και κοπής χόρτων στα Δημοτικά Κοιμητήρια, ότι οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρασίνου και Καθαριότητας, είναι ελάχιστοι για τα δεδομένα της έκτασης του Δήμου Πατρέων.

Αρόη: Έλιωσαν πατζούρια, κάηκαν απλωμένα ρούχα - Φλόγες 6 μέτρων ξεπηδούσαν μέσα από δημοτικό ακαθάριστο οικόπεδο -ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις