Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα έκκληση του Δήμου Πατρέων: Καθαρίστε άμεσα τα οικόπεδά σας από χόρτα και σκουπίδια

Νέα έκκληση του Δήμου Πατρέων: Καθαρίστε...

Για να αποφευχθεί ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο «Καλλικράτης» στους ιδιοκτήτες

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά, με νέα ανακοίνωση του στα Μέσα ενημέρωσης την έκκλησή του προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, να φροντίσουν άμεσα για την αποψίλωση, τον καθαρισμό από χόρτα και την απομάκρυνσή τους, αλλά και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους και για τη μεταφορά τους με δικά τους μέσα, στον χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (Ξερόλακκα). Κι αυτό για να αποφευχθεί ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο «Καλλικράτης» στους ιδιοκτήτες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά, βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους για μείωση κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων τα οποία εφάπτονται με Δημοτικούς - Αγροτικούς οδούς, πρέπει να προβούν ΑΜΕΣΑ στην κοπή των κλαδιών που αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών καθώς και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν φροντίσουν γι’ αυτά, από την νομοθεσία (άρθ. 290 Π.Κ., άρθ. 1008 Α.Κ.),  προβλέπεται ο Δήμος να προβεί σε κοπή κλάδων δέντρων που προκαλούν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων εντός των ορίων του Δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ  ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

             Να μη καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.  Απαγορευτική περίοδος  1η Μάη μέχρι την 31η Οκτώβρη.

             Να μην ανάβουμε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

             Να αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

             Μην πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε σε κίνηση.

             Μην αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

             Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές  περιοχές, σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

             Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από την βλάστηση που τους θερινούς μήνες θα μετατραπεί σε ξερά χορτάρια καθώς και από τους σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

             Εάν αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπουμε την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις