Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρόη: Έλιωσαν πατζούρια, κάηκαν απλωμένα ρούχα - Φλόγες 6 μέτρων ξεπηδούσαν μέσα από δημοτικό ακαθάριστο οικόπεδο- ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Αρόη: Έλιωσαν πατζούρια, κάηκαν απλωμένα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τεράστιο θερμικό φορτίο έλιωνε τα πάντα από απόσταση

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες (την Κυριακή στην Αθηνών στην Αγυιά, χθες Τετάρτη στην Αρόη) πυρκαγιά εκδηλώνεται σε  ακαθάριστο οικόπεδο (δημοτικό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) ανάμεσα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών. Ένοικιοι διαμερισμάτων της Αρόης λένε στο thebest.gr πως είχαν φροντίσει να καθαρίσουν λίγα μέτρα μπροστά από τις πολυκατοικίες γύρω από το γεμάτο καλαμιές και χόρτα οικόπεδο, στο οποίο δεν έχουν δει εδώ και δεκαετίες κάποιον ιδιώτη να δραστηριοποιείται. Με βεβαιότητα λένε στο thebest.gr πως είναι μια δημοτική έκταση για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει δρόμος πρόσβασης.

Ένα τεράστιο θερμικό φορτίο που έλιωνε τα πάντα από απόσταση αρκετών μέτρων, έτσι όπως οι φλόγες ξεπηδούσαν μέσα από τις καλαμιές σε ένα ακόμη ακαθάριστο οικόπεδο, είχαν να αντιμετωπίσουν έντρομοι το βράδυ της Τετάρτης οι ένοικοι διαμερισμάτων στην Αρόη. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ οι μαρτυρίες έρχονται η μια μετά την άλλη, για μια κόκκινη λάμψη, όπως εκείνη φωτοβολίδας και στη συνέχεια εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ρούχα κάηκαν, παραθυρόφυλλα τρίτου ορόφου έλιωσαν σαν να ήταν από κερί, σε μια ακόμη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε πολύ κοντά σε κατοικοιμένη περιοχή, απειλώντας ευθέως κτιριακά συγκροτήματα περιμετρικά της. "Αν φυσούσε έστω και 3 μποφόρ αέρας θα καίγονταν σπίτια" λένε στο thebest.gr ένοικοι πολυκατοικιών που χθες το βράδυ δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τις φλόγες να γλείφουν τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους. Κάποιοι κλείστηκαν απλά στα σπίτια τους αφού δεν μπορούσαν να σταθούν καν στα μπαλκόνια καθώς ένοιωθαν να καίγονται, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που προκαλούσε η φωτιά.

Η επόμενη ημέρα ανέδειξε τις διαστάσεις της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε. Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, ωστόσο ανέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνο είναι να υπάρχουν ακαθάριστα χωράφια πλησίον κατοικιών. 

Έζησαν τον τρόμο μέσα στα σπίτια τους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις