Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη στην εκδήλωση του Σωματείου Ατόμων με νόσο του Crohn

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη στην εκδήλ...

Απηύθυνε χαιρετισμό

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε και χαιρέτησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), που διοργάνωσε χθες το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Η Αντιδήμαρχος στον χαιρετισμό της, ανέφερε τα εξής:

«Τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του Εντέρου -ελκώδης κολίτιδα και νόσος Crohn- συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Και μπορεί η ακριβής αιτιολογία τους να παραμένει άγνωστη, ωστόσο, η άποψη που επικρατεί στην ιατρική επιστήμη είναι ότι οι συνθήκες διαβίωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο, ιδιαιτέρως σε άτομα με γενετική προδιάθεση. Και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε, είναι, δυστυχώς, γνωστές, δύσκολες και στρεσογόνες.

Η γενικότερη ανασφάλεια που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα, η αγωνία για την εργασία μας, αν θα έχουμε δηλαδή ένα πάγιο μηνιαίο εισόδημα, η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, η οικονομική στενότητα που επηρεάζει  τις διατροφικές μας συνήθειες και την ψυχολογία μας, έχουν σαν αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση του αριθμού των πασχόντων.

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο  Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαϊας, παλεύει εδώ και καιρό με επιμονή και αξιοθαύμαστη συνέπεια για τα δικαιώματα των πασχόντων συμπολιτών μας. Παλεύει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, αλλά και για να προσφέρει στα άτομα που πάσχουν από ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους πληροφόρηση προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα καθώς επίσης και πολύτιμες γνώσεις για καινοτόμες θεραπείες και ό,τι πιο νέο υπάρχει στην ιατρική σχετικά με την νόσο, καθότι η Πολιτεία ουδέποτε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά από την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσηλευτικά ιδρύματα μιας νόσου λόγω της πανδημίας covid-19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πασχόντων από Ελκώδη Κολίτιδα και νόσο crohn και με μία  πρωτοφανή οικονομική κρίση να πλήττει όσο ποτέ τις κοινωνικές δομές, είναι επιτακτική η ανάγκη και απαραίτητη η παρουσία και δράση του Σωματείου, προκειμένου να διεκδικεί και, δυστυχώς, να καλύπτει τα κενά της Κεντρικής Εξουσίας.

Και στο σημείο αυτό, να διεκδικήσουμε μαζί με εσάς από τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας της περιοχής μας, την άμεση τοποθέτηση μαγνητικού εντερογράφου στα Δημόσια Νοσοκομεία μας, ώστε να μην αναγκάζονται οι πάσχοντες να προσφεύγουν σε Ιδιωτικές Δομές Υγείας.

Η Δημοτική Αρχή, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων της πόλης μας και φυσικά στο Σωματείο σας με κάθε δυνατότητα που διαθέτει.

Ευχόμαστε Υγεία και Δύναμη σε όλα τα μέλη, στο Δ.Σ. και στην Πρόεδρό σας».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις