Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ώρα της απολογίας για τον πιλότο στον ένα χρόνο από τη δολοφονία της Καρολάιν

Η ώρα της απολογίας για τον πιλότο στον ...

Λίγο μετά τις 10 το πρωί

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τις 10:00 σήμερα θα βρεθεί απέναντι από τους δικαστές και τους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, ακριβώς πριν από ένα χρόνο το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου 2021, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Το πρωί της 11ης Μαΐου 2021 η είδηση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά σόκαρε τη χώρα. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε 37 ημέρες μετά… Τότε, που στην ασφάλεια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι εκείνος βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν. Μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία….

Ο 34χρονος πιλότος έχει δώσει διαφορετικές εκδοχές για τη δολοφονία της Κάρολαϊν προανακριτικά. Το ζευγάρι, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, είχε τσακωθεί λίγες ώρες πριν τη δολοφονία με αφορμή τη μικρή Λυδία.

Η Κάρολαϊν, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα, κι εκείνος έμεινε στο σαλόνι με το μωρό.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, στην πρώτη του εκδοχή, ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα για να κάνει μία τελευταία προσπάθεια. «Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε “όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω”. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ, δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο» περιέγραψε την πρώτη φορά.

Λίγες ώρες μετά άλλαξε την εκδοχή του ενώπιον των αστυνομικών, περιγράφοντας: «Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”».

Και σήμερα στην απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου πάντως ο κατηγορούμενος, ανεξάρτητα από τη περιγραφή που θα δώσει για τη στιγμή του εγκλήματος, αναμένεται να υποστηρίξει πως η δολοφονία της Κάρολαϊν δεν ήταν προσχεδιασμένη και πως όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχικής ορμής. 

Άλλωστε, ήδη από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος είχα δηλώσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα». 

Χθες, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις με μάρτυρες που είχαν προταθεί από την οικογένεια την Καρολάιν και την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναμένεται να καταθέσουν την Τρίτη στο δικαστήριο ενώ θα αναγνωστούν και τα έγγραφα της δικογραφίας. 

Η επόμενη, μετά τη σημερινή, συνεδρίαση του Δικαστηρίου έχει οριστεί για τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 όταν και θα αγορεύσει η εισαγγελέας και ενδεχομένως θα εκδοθεί η απόφαση δικαστών και ενόρκων για τον κατηγορούμενο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις