Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Βαπτιστικοί σταυροί: Τέτη Θωμοπούλου & Κωνσταντίνα Καραΐσκου προτείνουν σχέδια – πειρασμούς για τους νονούς

Βαπτιστικοί σταυροί: Τέτη Θωμοπούλου &am...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δύο ονόματα της νέας γενιάς που διαθέτουν πολλές, σύγχρονες εκδοχές του σημαντικότερου δώρου για τα βαπτιστήρια

Έφθασε η πιο «γεμάτη» σαιζόν των γάμων αλλά και των βαπτίσεων, οπότε ρωτήσαμε τις σπεσιαλίστες του κοσμήματος Τέτη Θωμοπούλου και Κωνσταντίνα Καραΐσκου για τους πλέον stylish και περιζήτητους βαπτιστικούς σταυρούς που κυκλοφορούν. Οι ίδιες, αντιπροσωπεύοντας το νέο αίμα του κλάδου τους, έχουν να δελεάσουν τους νονούς με καταπληκτικές σειρές βασισμένες στο ανεξάντλητο χρυσό, που δεν χάνει ποτέ την μαγεία του.
 
Τέτη Θωμοπούλου - Θωμόπουλος Jewellery
 

Εxpert στη γεμωλογία με σπουδές στο GIA, είναι η Τέτη Θωμοπούλου, που συνεχίζει με απαράμιλλη προσήλωση και ενθουσιασμό την πολύχρονη, οικογενειακή παράδοση στο κόσμημα. Οι υψηλής αισθητικής προτάσεις του κοσμηματοπωλείου Θωμόπουλος Jewellery στο κέντρο της εμπορικής Πάτρας (Κορίνθου 230 και Ερμού) κουβαλούν κληρονομιά και συνεπή πορεία τεσσάρων δεκαετιών, αλλά και έντονη, προσωπική αισθητική, καθώς και γνώση των πλέον επίκαιρων διεθνών trends. Οι βαπτιστικοί σταυροί αφθονούν στο κατάστημα ώστε να μην ξέρει κανείς τι να πρωτοδιαλέξει! Όπως μας είπε:

«Ο βαπτιστικός σταυρός είναι το κόσμημα που ενώνει για πάντα τον νονό και τη νονά με το νεοφώτιστο. Αποτελεί σύμβολο πίστης και ταυτόχρονα ένα πολύτιμο στολίδι - απόκτημα με συναισθηματική αξία. Γι’ αυτό πρέπει να είναι χρυσό 18 ή 14 καρατίων, αφού ο χρυσός είναι το μέταλλο που αντέχει και δεν αλλοιώνεται στο χρόνο. Στο κατάστημά μας θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή σε βαπτιστικούς σταυρούς, προτείνουμε πάνω από 1000 σχέδια! Συνεργαζόμαστε με τα κορυφαία ελληνικά εργαστήρια που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους, αλλά και για το ιδιαίτερο και ξεχωριστό design τους. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε κάποιο σχέδιο με ειδική παραγγελία, ώστε να είναι αυτό που επιθυμεί και έχει φανταστεί ο πελάτης για το βαπτιστήρι του. Ο σχεδιασμός βέβαια ποικίλλει: Ο βαπτιστικός σταυρός μπορεί να είναι κλασικός, περίτεχνος, λιτός, μοντέρνος ή vintage. Συνήθως ο βασικός διαχωρισμός στυλιστικά ξεκινάει από το φύλο του παιδιού».

«Στους σταυρούς των αγοριών συναντάμε κυρίως την κίτρινη απόχρωση του χρυσού ως πιο διαχρονική. Όμως φέτος επανεμφανίζεται και ο λευκός τόνος. Εδώ βέβαια επικρατούν τα πιο απλά σχέδια με καθαρές και αυστηρές γραμμές και φαρδύ πλάτος. Εμείς τους προτείνουμε με δυο όψεις,  τη μια με λάμψη και την άλλη ματ. Σε αφαιρετικές αλλά και σε πιο περίτεχνες εκδοχές παρουσιάζουμε τους πολύ trendy δίχρωμους σταυρούς, αλλά βέβαια παραμένει κλασική αξία σε ζήτηση στα ανδρικά σχέδια ο ανάγλυφος "Εσταυρωμένος"».

«Στα κορίτσια βέβαια οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Επικρατούν ισάξια το κίτρινο, το ροζ και το λευκό χρυσό. Ο διαμαντένιος διάκοσμος είναι δημοφιλέστερος πάντως στο λευκόχρυσο των 18 καρατίων. Το ροζ που ταιριάζει υπέροχα με την απόχρωση του δέρματος αρέσει σε νονούς με πιο ρομαντικά και ιδιαίτερα γούστα. Σαν τάσεις θα ανέφερα τους λιτούς, λεπτεπίλεπτους σταυρούς με μια η λίγες πέτρες ως φινετσάτη λεπτομέρεια (διαμάντια ή ζιργκόν), τους δίχρωμους ή τρίχρωμους σταυρούς σε μοντέρνο σχεδιασμό σε λίγο πιο πλατιές φόρμες, αλλά και τη μεγάλη επιστροφή των πιο παραδοσιακών, έθνικ σταυρών σε vintage style όπως το βυζαντινό. Και εδώ έχουμε στολισμό με πέτρες, συναντάμε μάλιστα και χρώμα όπως ζαφείρια και ρουμπίνια».

Θωμόπουλος Jewellery

Κορίνθου 230 και Ερμού, Πάτρα
Τηλ. 2610 225473
Instagram: thomopoulos_jewellery
Facebook: Θωμοπουλος jewellery

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κωνσταντίνα Καραΐσκου - Xenos Κοσμήματα

Η Κωνσταντίνα Καραΐσκου, ένα γνήσιο fashion girl της εμπορικής Πάτρας, εκπροσωπεί την τρίτη γενιά του οικογενειακού κοσμηματοπωλείου Ξένος (Κορίνθου 220 και Αγίου Νικολάου). Το γούστο της γιαγιάς και της μαμάς της έχουν ταυτιστεί με το όνομα της επιχείρησης, την οποία η ίδια έχει αναβαθμίσει σύμφωνα με το δικό της εντυπωσιακό αισθητήριο περί μόδας. Και ναι, τα κοσμήματα και ειδικότερα οι βαπτιστικοί σταυροί που προβάλλει στις βιτρίνες, μοιάζουν να ξεπήδησαν από το πλέον stylish περιοδικό. Όπως μας κατατόπισε η ίδια:

 «Στοχεύουμε πάντα και πρωτίστως να προτείνουμε ό,τι καλύτερο από πλευράς ποιότητας, που να ταιριάζει ιδανικά στο δικό σας γούστο. Σε αγόρια και κορίτσια που ετοιμάζονται για το μυστήριο της βάπτισης, προσφέρονται πλέον σταυροί μέσα από μια εξαιρετική, σχεδιαστική γκάμα». 

 «Για τα κορίτσια λανσάρουμε υπέρκομψες δημιουργίες σε λεπτές μίνιμαλ γραμμές, οβάλ ή τετράγωνες από λευκό χρυσό 18 καρατίων που στολίζονται με λευκά διαμαντια. Πρόκειται για ένα πολύτιμο και all time classic κόσμημα που συστήνουμε σε κάθε νονό. Βέβαια συνώνυμα της κομψότητας είναι ταυτόχρονα όλα τα σχέδια σε όλους τους τόνους του χρυσού (λευκο-ροζ- κίτρινο) σε φίνες φόρμες που στολίζονται με διαμάντια ή ζιργκόν στην επιφάνεια ή τον κρίκο τους μετατρέποντας το σύμβολο του σταυρού σε πολύτιμο κόσμημα. Επίσης μπορούμε να «παίξουμε» σε διχρωμίες και με το συνδυασμό ματ και γυαλιστερών επιφανειών. Αρέσουν πολύ οι σταυροί διπλής όψεως, για παράδειγμα με πέτρες από τη μια και με ένα μπριγιάν από την άλλη, ώστε να επιτυγχάνονται διαφορετικά looks. Θα προσθέσω ακόμα πως η πιο πρόσφατη χρωματική τάση του ροζ δείχνει πως ήρθε για να μείνει. Γοητεύει πολύ η ζεστή και ήσυχη λάμψη αυτού του τόνου. Τέλος, σε όσους αρέσουν οι πιο μοντέρνες φόρμες και ο σχεδιασμός με ταυτότητα, προτείνουμε τους σταυρούς του οίκου Gavello που φημίζεται για τα δικά του, χαρακτηριστικά και εμβληματικά σχέδια».

 

 

«Για τα αγόρια συστήνουμε και αρέσουν πολύ οι εντελώς μίνιμαλ γραμμες σε 18 η 14 καράτια, σε κίτρινο χρυσό ή λευκόχρυσο. Οι αυστηρές τετράγωνες φόρμες επικρατούν και μένουν διαχρονικές. Οι λεπτομέρειες στις αλυσίδες εδώ είναι σημαντικές καθώς δίνουν άλλο ύφος, άλλοτε πιο απλές με κρίκους, άλλοτε πλεκτές και χοντρές για εκείνους που ψάχνουν κάτι που διαφέρει από τα συνηθισμένα».

Xenos Κοσμήματα

Κορίνθου 220, Πάτρα

Τηλ. 2610 278619

Instagram: Xenosjewelleryshop

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View